استفاده از گونه های مکمل گردشگری در مسیر توسعه گردشگری تاریخی و فرهنگی، مورد مطالعه: قنات موزه شهر قصبه (شهرستان گناباد)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,056

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CTHG01_185

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

گردشگری یکی از صنایع بسیار مهم است که سرمایه گذاری در این بخش سبب رشد اقتصادی، اجتماعی و ... یک کشور می شود. هر کشوری با توجه به ظرفیت ها و قابلیتهای بالقوه و با سنجش بازار گردشگری موجود می تواند یکی از انواع گردشگری را رونق بخشد. ایران به دلیل بهره مندی از چهار فصل شانس زیادی در شکوفایی صنعت گردشگری دارد. یکی از انواع گردشگری، گردشگری فرهنگی- تاریخی است و ایران با برخورداری از مدن غنی به جا مانده از گذشتگان و با اتکا بر نیروی جوان و آماده به کار امروز می تواند این دو عامل را موهبتی دانسته و با سرمایه گذاری در این بخش نه تنها به لحاظ اقتصادی پیشرفت کرده بلکه فرهنگ و تاریخ پرافتخارمان را به جهان معرف کرده و احترام کسب کند. این نوع گردشگری ابعاد وسیعی را شامل می شود. یکی از این ابعاد موزه ها هستند. موزه ها از این جهت که در دنیا متقاضیان زیادی به لحاظ آموزشی در جامعه علمی و غیر علمی دارد، توانایی بالایی در جذب گردشگر دارد به ع لاوه اینکه به دلیل ماهیت آن، توانایی زیادی در به نمایش گذاشتن مفاخر تاریخی و فرهنگی ایران دراد حال در مقاله پیش رو سعی داریم ضمن معرفی بیشتر در باره گردشگری فرهنگی- تاریخی و موزه ها، و به عبارتی اصطلاح قنات موزه ها را در قالب مطالعه موردی (قات قصبه) را به عنوان یکی از آثار فرهنگی- تاریخی معرفی کنیم و بعد کاربردی آن را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه به نقش و حمایت دولت و سازمان های مربوط می پردازیم و پس از بیان گونه های گردشگری در راستای توسعه گردشگری تاریخی و فرهنگی بطور اجمالی مزایای ایجاد اماکن فرهنگی را بیان خواهیم کرد. تلاش مذکور به جهت بیان اهمیت موزه ها و نقش آن در توسعه گردشگری است که باید با تلاش ذیربطان و استفاده از منابع موجود برای برداشتن موانع به جهت جلوگیری از آثار منفی عدم توجه، علاوه بر کسب منفعت امروز، این آثار را حفظ کرد و به آیندگان رساند.

کلیدواژه ها:

صنعت گردشگری ، توسعه گردشگری فرهنگی و تاریخی ، قنات موزه ، قصبه ، میراث فرهنگی

نویسندگان

امیرحسین قزلباش

کارشناس مدیریت گردشگری، دانشگاه سمنان

زهره آل بویه

کارشناس مدیریت گردشگری، دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابی‌زاده، الناز، 1389، نگرشی بر قنات با محوریت آموزش و ...
  • آشنایی با قوانین و مقررات، آیین نامه ها، ذینفعان و ...
  • زاهدی، محمد و رنجبریان، بهرام، 1384، شناخت گردشگری، انتشارات چهار ...
  • خبرگزاری مهر صاحبی، مرضیه، توقف، 1392، "قصبه" در ایستگاه یونسکوا ...
  • عابری، سامان، اردیبهشت 1390 سه شنبه، روزنامه جام جم، شماره ...
  • فاضلی، آرش، قنات و مشخصات آن. ...
  • فخاری تهرانی، دکتر فرهاد، 1382، معماری و مصالح سنتی در ...
  • مالکی، احمد و خرسندی آقایی، احمد، 1384، قنات در ایران ...
  • مجلس شورای اسلامی، برنامه های توسعه سوم و چهارم اقتصادی، ...
  • همدان:دانشکده شهید مفتح 23 بهمن 1392 ...
  • Thought on educational Geo tourism, need for developing local skills ...
  • Educational tourism as a strategy to profes sionalization of lifelong ...
  • نمایش کامل مراجع