ارزیابی خسارتهای وارده به شبکه های پخش سیلاب گربایگان در سیل سال 1374

سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,694

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CWM03_071

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1385

چکیده مقاله:

درمناطق خشک و نیمه کشور ما حتی عمق بارش پنج میلیمتر می تواند در بخشی از حوضه آبخیز سیل راه بیندازد. به همین دلیل استفاده از سیلابهای فصلی و نزولات جوی از هزاران سال قبل مورد توجه ساکنان این مرز و بوم قرار گرفته است. جاری شدن سیل به طور متوسط هر ساله باعث مرگ بیش از 200 نفر انسان و یک میلیارد دلار خسارت در ایران میگردد. خسارتهای ناشی از سیل در کشور ما بعد از زلزله، دومین حادثه و بلای طیعی است که اتفاق می افتد پخش سیلاب برای تغذیه مصنوعی آبخوانها یک روش ساده ای است که می تواند خسارتهای سیل را کاهش داده و برای ساکنان منطاق خشک و نیمه خشک به نعمت مبدل گردد. سیلهای آذر ودی ماه سال 74 که بر اثر بارش 155 میلیمتر بارندگی به وقوع پیوست کارآیی شبکه های پخش سیلاب گربایگان را به خوبی نشان داد و آنها را ارزیابی کرد. این واقعه که با دوره بازگشت 50 ساله به وقوع پیوست باعث خسارتهای قابل توجهی در قسمت های جنوبی استان فارس گردید. گرچه شبکه های پخش سیلاب گربایگان با عمر مفید 15 ساله طراحی گردیده بودند، ولی مقاومت خیلی خوبی در برابر این سیل جاری شده از خود نشان دادند و خسارتهای وارده را به حداقل رسانیدند و تنها خسارتهایی اندک به شبک های پخش سیلاب وارد گردید. این سیل تنها باعث شکسته و خراب شدن یک درصد ازخاکریزها و 19 درصد از دروازه ها و سرریزها گردید. با توجه به اینکه دولت حاضر است تا 20 درصد از خسارتهای که سیل ایجاد می کند صرف مهار سیل کند، هزینه تعمیر و نگهداری این شبکه های پخش سیلاب 2/5 درصد برآورد میگردد. اعقاد بر این است که می بایست راهکارهای جدید برای کاهش خسارتهای سیل در کشور تدبیر کرد و مدیریتهای لازم را اعمال کرد.. صرف نظر از کاهش خسارتهای سیل در منطقه به واسطه شبکه های پخش سیلاب، خسارتهای وارده به شبکه ها نیز بسیار جزئی بود.

نویسندگان

غلامرضا رهبر

مربی پژوهشی و استاد پژوهشی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام فارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام، (1372). آمار زیان‌ها و تلفات سیل ایران، 1331 ...
  • زارع، محمد. و زینالی، علی. (1372). بررسی علل تخریب قسمتی ...
  • کوثر، آهنگ. (1372). بیابان زدایی با گسترش سیلاب کوشش هماهنگ. ...
  • کوثر، آهنگ. (1374). مقدمه‌ای بر مهار سیلابها و بهره وری ...
  • کوئر، آهنگ.، رهبر، غلامرضا. (1373). پخش سیلاب راهی ساده برای ...
  • Melville, C. (1984). Meteorological hazardsond disaster in Iran. Iran. .J. ...
  • Khori, A., Amerz, J. and Salih, A. (1995). Rainfall water ...
  • نمایش کامل مراجع