معماری ارگانیک از دیدگاه فرانک لوید رایت

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,862

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DCEAEM04_060

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

از دیرباز بر مسأله ارتباط ساختمان با طبیعت دو جواب متفاوت یافت شده که هر دو نحوی همیشه درست و صادق بوده اند. معابد یونان در آغوش طبیعت اما چهره ای تمایز از آن ساخته شده اند و شهرهای قرون وسطایی چنان با طبیعت در آمیخته اند که انگار جزیی از طبیعت هستند. برای ایجاد ساختمان هایی که همگام با طبیعت باشند باید ویژگی های خاصی را در نظر گرفت، این ویژگی ها در واقع اصول حاکم بر این سبک معماری ( ریوکرد معماری ارگانیک ) هستند که رعایت آنها در طراحی و ساخت ضروری است. در یک تعریف اجمالی از معماری ارگانیک می توان اینگونه بیان کرد که، معماری با احترام به طبیعت نقش آفرینی کرده و بنایی خلق گردد که همگام با طبیعت پیرامون باشد. در این مقاله مباحثی در مورد معماری ارگانیک و چند نمونه از آثار رایت و همچنین تعریف رایت از سبک معماری ارگانیک بیان شده و سعی شده است به این سؤال که چگونه می توان با استفاده از رویکرد معماری ارگانیک به هماهنگی اجزا طرح رسید و کیفیت فضایی را ارتقاء بخشید؟ پاسخ داده شود.

نویسندگان

محمد رضا جوکار

گروه معماری واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

سید عباس آقا یزدانفر

دکترای تخصصی، رشته تحصیلی معماری از دانشگاه علم و صنعت، عضو هیأت علمی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ]1[داریوش، بابک (1389)، "انسان، طبیعت و معماری"، تهران : علم ...
  • ]3[قبادیان، وحید (1382)، "مبانی و مفاهیم در معماری معاصر در ...
  • ]6[لوید رایت، فرانک (1378)، "فرانک لوید رایت"، مترجم: واحد ترجمه ...
  • نمایش کامل مراجع