نقش لایروبی وبهسازی آببندان ها درمدیریت منابع آب درمناطق خشک و بیابانی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 835

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DESERTWETLAND02_142

تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391

چکیده مقاله:

همواره از گذشته های دور آب کانون توجه بشر بوده و از آنجایی که ایران جزء مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود و با توجه به نامتعادل بودن توزیع زمانی و مکانی بارشها درکشورمان همواره مسئولین و متخصصین درتلاش هستند تا آب را درفصول پرباران ذخیره نموده و درفصلهای زراعی برای کشاورزی و مصارف دیگر مورد استفاده قرار دهند آببندان ها از جمله سازه هایی هستند که بدین منظور بکار می روند تغذیه آب های زیرزمینی جمع آوری زه آب و استفاده مجدد از آنها سادگی درساخت و موارد بسیاردیگر اهمیت احداث توسعه و نگهداری آببندان به عنوان یک سازه پایداربومی را دوچندان می کند از آنجایی که آببندان ها با کاربردهای مشابه هزینه های کمتری نسبت به سازه های ذخیره آب و سدهای مخزنی بزرگ دارند لزوم لایروبی و مرمت و بهسازی آببندان ها به شدت درکشوراحساس می شود دراین مقاله ضمن بررسی معایب و مزایا و کاربرد آببندان ها به بررسی نقش این سازه درتوسعه منابع آب پرداخته می شود.

کلیدواژه ها:

آببندان ، منابع آبی ، لایروبی ، مدیریت ، مناطق خشک و بیابانی

نویسندگان

احمدرضا صفائی قهنویه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی

فرزاد روحانی شهرکی

دانشجویان کارشناسی ارشد مرتعداری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :