ردیابی و مدیریت تلفیقی بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه هسته دار در باغهای میوه شهرستان مرند

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,532

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_003

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

چکیده مقاله:

طی سالهای 86-85 نمونه برداری از اندامهای هوائی درختان زردآلو، گیلاس،هلو، آَلبالو و آلوانجام شد. درمجموع 18 جدایه باکتریائی ازمیزبانهای مناطق مختلف شهرستان مرند انتخاب و از دو جنبه تشخیص و مدیریت بیماری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمونهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و آنالیز پروتئینی نشان داد که پاتووارغالب منطقه (Pss)Pseudomonas syringae pv.syringea استرین 16 و 2 استرین دیگر به پاتووار(Psm) Pseudomonas syringae pv. morsprunorumتعلق دارد. جداسازی پاتووار Psm اولین گزارش ازوجود این باکتری در استان آذربایجان شرقی است. بررسی امکان مبارزه شیمیایی با بیماری ناشی از پاتووار syringae طی دو آزمایش در دو منطقه شهرستان مرند(شهرمرند و روستای تازه کند) روی درختان زردآلو انجام گرفت. در آزمایش اول که با استفاده از سم اکسی کلرور مس و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام شد استفاده از دوز 3 در هزارسم مذکور طی سه مرحله (فصل پاییز قبل از ریزش برگها،اواخر فصل زمستان قبل از تورم جوانه ها و فصل بهار بعد از ریزش گلبرگها) بهترین نتیجه را در پی داشت. در دوز 4 در هزار انجام دو بارسمپاشی در فصل پاییز- قبل ازریزش برگها و اواخر فصل زمستان-قبل از تورم جوانه ها موثر بود. نتایج آزمایش دوم که در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت نشان داد تلفیق سم اکسی کلرورمس 4 در هزار + شعله گرفتن محل شانکرها + پانسمان محل تراشیده شدن شانکرها با چسب باغبانی در کنترل شانکرها و کاهش آسیب به جوانه ها موثر می باشد. یافته اخیر می تواند راهکار مناسبی برای کنترل شانکر باکتریایی درختان مسن بخصوص روی درختان زردآلو باشد.

کلیدواژه ها:

شانکر باکتریایی ، مدیریت بیماری ، اکسی کلرور مس Pseudomonas syringae pv. Syringae ، Pseudomonas syringae pv. Morsprunorum

نویسندگان

بهنام پوزشی میاب

گروه کشاورزی-دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

نادر حسن زاده

گروه بیماری شناسی گیاهی-دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I22] اشکان، س. م. 1381. بیماریهای درختان میوه هسته دار(ترجمه). ...
  • I24] قاسمی.، . 1376.بررسی عامل بیماری شانکر باکتریایی درختان میو5 ...
  • _ _ _ _ Pseudomonas syriga _ _ _ _ ...
  • _ _ _ of stone fruit diseas. Ogawa, J.M. and ...
  • _ Cleavage of the structural proteins during the assembly _ ...
  • _] Melakeberhan, H., Jones. A. L., and Sobiczewki, P. 1993. ...
  • _ _ _ _ of cherry leaves _ _ _ ...
  • Sayler, R. J., Southwick, S. M., Yeager, J. T., Glozer, ...
  • نمایش کامل مراجع