مقایسه تاثیر محلول پاشی و مصرف خاکی آهن در رفع کلروز آهن و خواص کمی وکیفی میوه کیوی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,093

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_094

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

چکیده مقاله:

کیوی از محصولات باغی مهم و ارز آور شمال کشور می باشد. کمبود آهن در کیوی عمدتاً از طریق مصرف سکوسترن آهن درمان می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر محلولپاشی سولفات آهن و کاربرد خاکی آن در درمان زرد برگی آهن در مقایسه با مصرف سکوسترن آهن می باشد. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار در شرق مازندران به اجرا در آمد. تیمارها شامل شاهد، مصرف سطحی سکوسترن آهن- 138 ، مصرف مواد آلی + سولفات آهن بصورت سطحی، مصرف مواد آلی + سولفات آهن بصورت کانال کود و محلولپاشی سولفات آهن بودند. عملکرد و خواص کیفی میوه پس از برداشت اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد میوه کیوی بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. تیمار چهارم یعنی تیمار مصرف مواد آلی + سولفات آهن بصورت کانالکود بیشترین عملکرد را تولید کرده است که نشان دهنده نقش مواد آلی در افزایش قابلیت انحلال و جذب آهن می باشد. بیشترین غلظت املاح معدنی مفید مانند آهن و روی در تیمار مصرف مواد آلی به همراه سولفات آهن بصورت کانالکود مشاهده شد. در نتیجه گیری کلی می توان تیمار سولفات آهن به همراه مواد آلی بصورت کانال کود را تیمار مناسب تری در قیاس با مصرف سکوسترن آهن در نظر گرفت. این تیمار از نظر خواص کیفی میوه مانند ویتامین ث نیزنسبت به مصرف سکوسترن آهن برتری نشان داد گرچه اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده نشد.

کلیدواژه ها:

تغذیه کیوی ، سولفات آهن ، سکوسترن آهن ، مواد آلی و روش های مصرف کود

نویسندگان

مجتبی محمودی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

اکرم غلامرضا علیزاده

دانشجوی دکتری خاکشناسی و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

حسین جعفرزاده

دانشجوی دکتری خاکشناسی و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rombola, A. D., W. Bruggemann, A. F. lopez-millan, M . ...
  • Tagliavini, M., J. Abadia, A. _ Rombola, A.Abadia, C. Tsipouridis ...
  • نمایش کامل مراجع