ارزیابی مدیریت پسماند شهر شیراز به‌عنوان فاکتور مهم در حفظ محیط زیست

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,116

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EECICO01_257

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1392

چکیده مقاله:

پسماند یکی از معضلات مهم جوامع امروزی محسوب می‌گردد که عدم توجه به آن سبب ایجاد زیان‌های اقتصادی، از بین رفتن منابع و آلودگی‌های زیست‌محیطی (خاک، آب، هوا) می‌شود که نقش مهمی در بروز انواع بیماری دارد.مدیریت صحیح و اصولی پسماندها بدون همکاری مستمر شهروندان که تولیدکنندگان اصلی پسماند هستند، امکان پذیر نمی‌باشد و با توجه به این‌که موازین بین‌المللی مشارکت مردمی را از اصول توسعه پایدار می‌داند، در این تحقیق سعی بر آن است تا به‌واسطه مشارکت شهروندان به بررسی وضعیت مدیریت پسماند کلان‌شهر شیراز پرداخته شود. در این راستا و به‌منظور اطلاع از میزان شناخت و آگاهی شهروندان از خدمات سازمان مدیریت پسماند شهر شیراز، بررسی کیفیت عملکرد بخش‌های نظافت، جمع‌آوری پسماندها و تفکیک از مبدأ در مناطق مختلف شهر، میزان رضایت شهروندان از عملکرد مأمورین جمع‌آوری پسماندها و پی بردن به توقعات شهروندان از سازمان مذکور، پرسشنامه‌هایی طراحی گردید که پس از بررسی جامعه و نمونه آماری، بین شهروندان در مناطق مختلف شهر شیراز توزیع گردید. سؤالات طرح شده در پرسشنامه‌های آماری، عملکرد سازمان مدیریت پسماند را از دیدگاه خانوارها، کسبه و صاحبان مشاغل پرزباله به‌طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهد. در این راستا، مرحله توزیع و جمع‌آوری پرسشنامه‌ها به مدت 20 روز اجرا گردید و اطلاعات و آمار به‌دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده، 4/42 درصد از شهروندان، عملکرد سازمان را در حد خوب و یا عالی، 38 درصد آن ها در حد متوسط و 6/19 درصد نیز در حد ضعیف و یا بسیار ضعیف ارزیابی می کنند. در مجموع، آمار فوق به عملکرد مثبت سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز در حوزه‌های تحت فعالیت خود اشاره دارد. امید است نتایج حاصل بتواند در تحقق اهداف والا و خطیر سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نقش به‌سزایی ایفا کند.

نویسندگان

سارا پرنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی گرایش اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه پیام نور اصفهان، کارشناس بازیافت سازمان مدیریت پ

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :