نقش سیستم های اطلاعات مدیریت (MIS) در سازمان ها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 11,635

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EMAA06_004

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

درجهان پیچیده و مدرن امروزی، نقش سیستمهای اطلاعات مدیریت و تأثیر انکار ناپذیری آن بر جوامع و سازمانها برکسی پوشیده نیست ،اطلاعات بعنوان منبع اصلی قدرت و تسلط بر دیگران نقش مهمی را برعهده داشته و یکی از اساسی ترین و حیاتی ترین کاربردهای اطلاعات رامی توان در زمینه های مدیریت مشاهده کرد. بهکارگیری اطلاعات صحیح ، دقیق و بموقع در تصمیم گیری ها ، برنامه ریزی ها و دیگر مسایلمدیریت میتواند در نوع سرنوشت سازمان بسیار موثر باشد . در عصر کنونی، گسترش و پیچیدگی سازمانهای تخصصی سیستمهای مدیریت سنتی را ناکارآمد ساخته و ابزار نوین و کارآمد امروز چیزی به جز سیستم های اطلاعات مدیریت نیست .استفاده از اطلاعات سیستم های مدیریتی در کشورهای مختلف ، نتایجی مطلوب به دنبال دارد ، که با مطالعه تجربه ی آنها در بخش گروهایکسب و کار، استراتژی های نو درباره فناوری اطلاعات ) IT ( و الکترونیک ، تولیدات سنتی ، تجارت و بازرگانی ، خدمات و کشاورزی بدست خواهد آمد که با تجزیه وتحلیل مسائل کلیدی در استفاده آنها از سیستم های اطلاعاتی و روش مدیریتی ، می توان آنها را به عنوان تجاربیمفید در سیستم های اطلاعاتی کشورمان در نظر گرفت . در دهه های اخیر، افزایش رشد تکنولوژی و تاثیر شگرف آن در افزایش بهره وریسازمان های دولتی و خصوصی در سراسر جهان ، باعث حرکتی جهانی به سوی استفاده از انواع مختلف سیستم های اطلاعاتی به ویژه سیستم اطلاعات مدیریت ) MIS (می شود ، و به جرات می توان گفت بنا به همین دلیل کشورمان در این مسیر قرار گرفته است . حرکت درون کشوردر حال تحولات ، با موفقیت ها ، شکست ها ، چالش ها و بسیاری از مقاومت ها مواجه شده و بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی از ( MIS ( به عنوان ابزاری موثر در مدیریت و تصمیم گیری استفاده می نمایند و بسیاری از سازمان ها در این روند ها ، از مزایای آن محروم میباشند . اهم بررسی مسائل ، مربوط به برنامه ریزی ، استقرار ، عملیات و توسعه سیستم های اطلاعاتی مدیریت در کشورمان است و این موضوع می تواند برای تصمیم گیری جهت تمام ارگان های دولتی و خصوصی ، مهم باشد چون استفاده عمدی و آگاهانه از تکنولوژی اطلاعاتی مدرن به ویژه تکنولوژی ) MIS (، می تواند راهگشای مسیر توسعه و پیشرفت کشور بوده و بهره وری ، کارآیی و اثر بخشی آنها را افزایش دهد.

کلیدواژه ها:

سیستم اطلاعاتی مدیریت MIS ، سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری DSS ، سیستم های اطلاعاتی

نویسندگان

حسین مهرابیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تشکیلات و روش های دانشکده ادبیات و علوم انسانی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

محمدعرفان مهرابیان

دانشجوی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات IT دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضائیان علی (1384)، سیستم اطلاعات مدیریت _ چاپ اول، انتشارات ...
  • الوانی، سید مهدی، (1384)، مدیریت عمومی، چاپ بیست و سوم ...
  • صرافی زاده، اصغر، پناهی، علی، (1380)، سیستم های اطلاعات مدیریت ...
  • فیضی، کامران، مقدسی، علیرضا، (1384)، کاربرد سیستم های پشتیبان تصمیم ...
  • مومنی، هوشنگ، (1380)، مدیریت فناوری های اطلاعات و ارتباطات _ ...
  • الوانی، سید مهدی 0 خسروی، محبوبه، فصلنامه مدیریت، ش 47 ...
  • رابینز، استیفن پی، مبانی رفتار سازمانی _ ترجمه علی پارسائیان ...
  • اقب تهرانی، مهدی، تدین . شبنم، (1380)، مدیریت فناوری اطلاعات، ...
  • رولی، جینفر، مبانی سیستمهای اطلاعاتی، (1380)، ترجمه زهراسیف کاشانی، نجیبه ...
  • فتحیان، محمد مهدوی نور، سید حاتم، مبانی و مدیریت فناوری ...
  • نمایش کامل مراجع