مقایسه تأثیر روش تدریس پیش سازمان دهنده و روش تدریس ایفای نقش بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه چهارم ابتدایی شهر اهواز در درس تعلیمات اجتماعی در سال تحصیلی19-19

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 898

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EMASS01_284

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393

چکیده مقاله:

در این تحقیق تأثیر دو روش تدریس فعال پیش سازمان دهنده و روش تدریس ایفای نقش در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان کلاس چهارم ابتدایی در درس تعلیمات اجتماعی شهر اهواز در سال تحصیلی 19 19 مورد بررسی قرار گرفته است. -این تحقیق کاربردی و روش آن شبه آزمایشی می باشد. طرح این تحقیق پیش آزمون_ پس آزمون با گروه های آزمایشی یک و دو است. جامعه آماری تحقیق متشکل از دانش آموزان پسرکلاس چهارم ابتدایی است که در سال تحصیلی 19 19 در مدارس - ابتدایی شهر اهواز مشغول به تحصیل می باشند و در نمونه گیری با روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای، ابتدا ازمیان مدارس ابتدایی شهر اهواز که در 4 ناحیه آموزشی طبقه بندی شده اند به صورت تصادفی مدارس ناحیه 3 آموزش و پرورش انتخاب شد. سپس از بین مدارس ناحیه 3، دو مدرسهکه از نظر اقتصادی، فرهنگی و علمی در یک سطح بودند به طور تصادفی انتخاب گردید. از دو کلاس چهارمی که در مدارس انتخابی بودند، یک کلاس به طور تصادفی انتخاب شد. یکی از کلاس ها به صورت تصادفی در گروه آزمایشی 9 و کلاس دیگر درگروه آزمایشی 2 قرار گرفت. سپس آزمون محقق ساخته ای روی هر دو گروه اجرا گردید. آزمون اسمیرنوف نشان داد که گروه ها همسان می باشند. سپس گروه آزمایشی 9 در معرضمتغیر مستقل )روش تدریس پیش سازمان دهنده( و گروه آزمایشی 2 در معرض متغیر مستقل روش تدریس ایفای نقش قرار گرفتند. در نهایت سوالات پیش آزمون در قالب پسآزمون روی هر دو گروه اجرا شد. روایی محتوایی آزمون به وسیله هفت نفر از معلمان کلاس پنجم تأیید گردید و پایایی آزمون نیز با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که 91/9بودجهت تجزیه و تحلیل داده از 91spss و آزمونt مستقل استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین میانگین پیشرفت تحصیلی فراگیرانی که با روش پیش سازمان دهنده آموزش می بینند و فراگیرانی که روش ایفای نقش آموزش می بینندتفاوت معنی دار وجود دارد. همچنین پیشرفت تحصیلی فراگیران متوسط و ضعیفی که با روش ایفای نقش آموزش می بینند نسبت به فراگیرانی که با روش پیش سازمان دهندهآموزش می بینند، بیشتر است؛ اما تفاوت معنی داری بین میانگین پیشرفت تحصیلی فراگیران قوی ای که روش پیش سازمان دهنده آموزش می بینند و فراگیرانی که با روش ایفای نقش آموزش می بینند، مشاهده نمی شود.

نویسندگان

همایون ملازاده

کارشناس ارشدآموزش ابتدایی کارمندآموزش وپرورش ناحیه ۴اهواز

علی مهدی پور

دانشجوی کارشناسی ارشدیرنامه ریزی آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ausubel, D and Youssef, M (1963), The role of discriminate ...
  • Ausubel, D, (1968). Educational psychology: A Cognitive view New York, ...
  • Binor, s. (1974), the relative effectiveness of mastery learning strategies ...
  • Bloom. B. S. (1956) Taxonomy OF Educational objectives the classification ...
  • David Scott, A. (1998), The effect of student team achievement ...
  • Deneve K , Hepner M. (2002), Role Play Simulation: The ...
  • Dewey j.(1961). Experience and Nature. La Salle. Illinois: Open Court. ...
  • Don Hill, j. (1 995).Teaching training manual, New Yourk, Macmillan. ...
  • _ Dubin, R., Taveggia, T.C. (1968), The teaching- learning paradox: ...
  • Gage, N.L. (1963), Paradigms of research on teaching in N.L. ...
  • نمایش کامل مراجع