بررسی تجربی و شبیه سازی اجزای محدود تاثیر مشخصات لاستیک در شکل دهی میکروکانال های صفحات دو قطبی فلزی پیل سوختی وسط فرآیند شکل دهی لاستیکی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,173

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ENERGYBON02_043

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

به دلیل تجدید ناپذیری سوخت هایی فسیلی و همچنین میزان آلاینده های ناشی از استفاده از آنها، در سال ها اخیر گرایش به استفاده از منابع پاک و تجدیدپذیر افزایش یافته که در این میان، پیل سوختی پلیمیری به دلیل کارایی، چگالی جریان بالا و دمای کاری پایین مورد توجه قرار گرفته است. پیل های سوختی پلیمری از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که صفحات دو قطبی یکی از قسمت های اصلی مجموعه پیل سوختی می باشد و به صورت صفحات فلزی، کامپوزیتی و گرافیتی مورد استفاده قرار می گیرند. در این پژوهش از روش شکل دهی لاستیکی به منظور ایجاد میکروکانال ها بر روی صفحاتی از جنس SS316 و به ضخامت 1/0 استفاده شده است. یکی از بخش های اصلی فرآیند شکل دهی لاستیکی، لایه لاستیکی مورد استفاده در فرآیند می باشد که در هزینه و کیفیت نمونه های تولید شده تاثیر گذار می باشد. بر این اساس در این پژوهش تاثیر مشخصات لایه لاستیکی همچون سختی و ضخامت لایه لاستیکی بر عمق کانال صفحات دو قطبی فلزی و توزیع ضخامت نمونه های شکل داده شده مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از نرم افزار Abaqus Explicit 6.14 بای شبیه سازی فرآیند مورد نظر استفاده گردید و صحت نتایج بدست آمده از شبیه سازی فرآیند، با استفاده از نتایج تجربی مورد ارزیابی قرار گرفت که نشانگر مطابقت نتایج بدست آمده از شبیه سازی و نتایج تجربی می باشد. برای انجام مراحل تجربی از قالبی با شیار موازی و همچنین از پرس 60 تن برای اعمال نیرو به مجموعه استفاده شده است. با توجه به نتایج بدست آمده کاهش سختی لایه لاستیکی باعث افزایش میزان عمق کانال قابل دستیابی در نیروی مشخص و همچنین باعث ایجاد توزیع ضخامت یکنواخت تری درنمونه خواهد شد. از سوی کدیگر افزایش ضخامت لایه لاستیکی موجب بهبود فرآیند شکل دهی شده و طبق نتایج بدست آمده در نیرو برابر، لایه لاستیکی با ضخامت بالاتر موجب شکل دهی همق کانال بیشتر در میکروکانال ها و ایجاد توزیع ضخامت یکنواخت تر در نواحی بخرانی خواهد شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسین طابی قادیکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مجید الیاسی

استادیار مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مرتضی حسین زاده

استادیار مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمدتبار، نفیسه و همکاران، (1393)؛ « بررسی پارامترهای موثر درهیدروفرمینگ ...
  • I.Bar-On, R.Kirchain, R.Roth, (2002), "Technical cost analysis for PEM fuel ...
  • A. hermann, t. chaudhuri, p. spagnol, (2005), "bipolar plate for ...
  • M. G. Jeong, C. K. Jin, G .W .Hwang, C. ...
  • S. S. Lim, Y. T. Kim, C. G. Kang, (2013), ...
  • Y. Liu, L. Hua, (2010), " Fabrication of metallic bipolar ...
  • S. Mah abunphacha i, (2008), "A hybrid hydroforming and mechanical ...
  • S. Yong-na, W. Min, W. Xiang-dong, (2012), "Friction coefficient in ...
  • X. Z. Yuan, H. Wang, J. Zhang, D.P. Wilkinson, (2005), ...
  • نمایش کامل مراجع