بررسی ارتباط بین ویژگی های شغل (بر مبنای مدل هاکمن - اولدهام) با رضایت شغلی کارکنان در شرکت توزیع نیروی برق جنوبغرب تهران

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 12,673

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPDC10_058

تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1386

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط بین ویژگی های شغل (بر مبنای مدل هاکمن – اولدهام) با رضایت شغلی کارکنان در شرکت توزیع نیروی برق جنوبغرب تهران انجام گرفته است. هدف پژوهش بررسی ارتباط بین انگیزش بالقوه شغل با رضایت شغلی کارکنان می باشد که اهداف ویژه ای را به دنبال دارد. از سئوالات عمده این تحقیق این است که ایا از دیدگاه کارکنان بین انگیزش بالقوه شغل با رضایت شغلی کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد؟ به منظور بررسی و پاسخگویی به سئوال فوق یک فرضیه اصلی و پنج فرضیه فرعی تدوین و موردآزمایش قرار گرفته است. مدل تحقیق که بر گرفته از مدل هاکمن – اولدهام می باشد مشخص می کند که چگونه می توان شغل ها را طراحی مجدد کرد تا کارکنان خود و شغل را مهم بدانند و به عبارتی احساس اهمیت کنند. این مدل چارچوبی برای درک تطبیق شغل با مشاغل از طریق تعامل ابعاد اصلی شغل با حالات روانی حیاتی فرد ارائه می کند. روش تحقیق در این پژوهش همبستگی می باشد. جامعه اماری مورد مطالعه از تعداد 385 نفر کارکنان شرکت توزیع نیروی برق جنوبغرب تهران که دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا می باشند که به شیوه تصادفی تعداد 120 نفر (31 درصد) به عنوان نمونه انتخاب گردیده اند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه بسته پنج درجه ای بوده است. متغیرهای مورد مطالعه در این پژوهش ویژگی های شغل به عنوان متغیر مستقل و رضایت شغلی به عنوان متغیر واسته می باشد. روش های آماری مورد استفاده در پژوهش فراوانی و در صد آن ازمون خی دو، ضریب همبستگی پیرسون که نتایج زیر را در پی داشته است: 1- ضریب همبستگی محاسبه شده (r=0/54) از فرضیه اصلی نشان دهنده آن است که از دیدگاه کارکنان بین انگیزش بالقوه شغل با رضایت شغلی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. 2- ضریب همبستگی محاسبه شده (r=0/37) در فرضیه اول موید آن است که از دیدگاه کارکنان بین تنوع دانش و مهارت در شغل با رضایت رابطه مستقیم و معنا داری وجود دارد. 3- ضریب همبستگی محاسبه شده (r=0/25) نشان دهنده آن است که از دیدگاه کارکنان بین هویت شغل با رضایت شغلی رابطه مستقیم و معنا داری وجود دارد. 4- ضریب همبستگی محاسبه شده (r=0/23) نشان دهنده آن است که از دیدگاه کارکنان بین اهمیت شغل با رضایت شغلی رابطه مستقیم و معنا داری وجود دارد. 5- ضریب همبستگی محاسبه شده (r=0/32) نشان دهنده آن است که از دیدگاه کارکنان بین استقلال شغل با رضایت شغلی رابطه معنا داری وجود دارد. 6- ضریب همبستگی محاسبه شده (r=0/23) نشان دهنده آن است که از دیدگاه کارکنان بین بازخورد در شغل با رضایت شغلی رابطه مستقیم و معنا داری وجود دارد.

نویسندگان

علی رحیمی

شرکت توزیع نیروی برق جنوبغرب تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیمی، احمد، تعهد سازمانی و رابطه آن با رضایت شغلی ...
  • استونر، جیمز و فریمن، ادوارد، مدیریت، ترجمه سید محمد اعرابی ...
  • نادری، عزت‌الله و سیف نراقی، مریم، روش‌های تحقیق و چگونگی ...
  • مر تضی، شهرناز، بهره‌وری نیروی انسانی، بررسی رضایت شغلی، تعهد ...
  • آذر، عادل و مومنی، منصور، آمار و کاربرد آن در ...
  • _ دیویس، کیت و جان نیواستورم، رفتار سازمانی در کار، ...
  • ساعتچی، محمود، روانشناسی در کار، سازمان و مدیریت، تهران مرکز ...
  • دولان، شیمون ال و شولر، رندال اس، مدیریت امور کارکنان ...
  • نمایش کامل مراجع