ارائه و معرفی سیستم نوین جذب آب از دود خروجی دودکش نیروگاهها با هدف کاهش مصرف آب

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,903

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPGC03_056

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1392

چکیده مقاله:

اخیرا نیروگاه هایی که سوخت فسیلی مصرف می کنند مقداریزیادی آب را برای دفع حرارت از سیکل، آماده سازی سوخت ،افزایش تولید ، کنترل آلاینده های زیست محیطی و نیز برایتامین آب جبرانی سیکل مصرف می کنند. در یک دوره زمانیمشخص ، منابع جهانی آب موجود، با در نظر گرفتن بازگشتآب به منابع زیر زمینی، جوابگوی میزان سرعت مصرف آبنخواهد بود. در حال حاظر استراتژی موجود برای کاهش میزانمصرف آب در نیروگاههایی که با محدودیتهایی در مصرف آبمواجه هستند، استفاده از کندانسورهای هوایی یک بار گذر و یابرجهای خنک کن از نوع هلر می باشد.با این حال حتیواحدهای دارای کندانسورهای هوایی برای به حداقل رساندنمیزان مصرف آب ، به مقدار زیادی آب نیاز دارند که این مقدارزیاد آب در مواردی همچون بلودان بخار درام ، سیستم افزایشتولید و سیستم خنک کاری تبخیری هوای ورودی به توربینو غیره می Fog یا سیستم (Evaporation) Cooling گازباشد. برای متعادل کردن این نرخ های سریع رشد مصرف، یکسیستم جدید ارائه شده است که در آن مقدار قابل توجهی ازبخار آب موجود در جریان دود خروجی دودکش نیروگاههایگازی که معادل ۴.۲۶ % وزنی کل محصولات احتراق عبوری ازدودکش نیروگاه می باشد با استفاده از پاشش موادی شیمیاییبازیافت می گردد. با استفاده Liquid Desicant تحت عنواناز این سیستم، آب خروجی تولید شده ، دارای کیفیتی برابر بامی باشد. (RO) کیفیت آب خروجی از سیستم اسمز معکوساین میزان آب تولیدی می تواند در قسمتهای مورد نیاز درنیروگاه ، به صورت بازیافت شده و یا با مقدار کمی تصفیه بهصورت مستقیم در قسمت تامین آب جبرانی سیکل بکار رود.هدف از ارائه این مقاله معرفی کامل سیستم استخراج آب از دودخروجی توربین گازی با استفاده از پاشش موادی شیمیایی تحتمی باشد که می تواند راه گشای Liquid Desicant عنوانمشکل بی آبی مناطق خشک کشور بوده و علاوه بر تامین آبمورد نیاز نیروگاهها می تواند موجبات آبادانی مناطق اطرافنیروگاهها را نیز فراهم آورد.

نویسندگان

یاسر گلزاری

مدیر امور برنامه ریزی نیروگاه گازی ۲۰۰۰ مگاواتی رودشور، دانشجوی مقطع دکتری مهندسی انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

آبتین عطایی

گروه مهندسی انرژی ، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hurley, J.P.; Weber, G.F.; Henderson, A.K.; Hajicek, D.R.; Kleven, P.L.; ...
  • 'S Electric _ Generation Conference ...
  • Research Center Contract No. DE-AC22- 95PC95144; Energy & Env ironmental ...
  • May/June 1997. Palladian Public ations Limited, UK; 1997. ...
  • Gopalakri shnan S. Power recovery turbines for the process industry. ...
  • R.Smith, 1 995 , 'Chemical ...
  • Peters Max.S., Plant Design and Economics Grow ...
  • Nag, Power Plant Engineering, 2007, McGraw Hill. ...
  • نمایش کامل مراجع