مقایسه سبک زندگی و اعتیاد به اینترنت بین دانشجویان دختر با تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس روانشناسی دانشکده علوم تربیتی آزاد اسلامی مرودشت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,327

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF01_434

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

اینترنت شبکه گسترده جهانی است که شبکه های مختلف رایانه ای در اندازه های متعدد و حتی رایانه های شخصی را با استفاده از سخت افزار و نرم افزار های گوناگون و با قراردادهای ارتباطی به یکدیگر متصل می کند این شبکه جهانی از طریق خطوط تلفن رایانه های شخصی و شبکه های رایانه ای به یکدیگر متصل می شوند و با اختصاص نشانی های الکترونیکی مشخص به هر یک از آن ها برقراری ارتباط سریع و گسترده را میان کل کسانی که به شبکه متصل هستند فراهم می کند و تبادل اطلاعات میان آنان را به صورت متن، صدا، تصویر و فیلم میسر می سازد (محمدی، 1391). بهرتین راه برای رشد فکری و هویت یک نوجوان تعامل با دیگران و یادگیری از طریق تجربه است. اما وقتی نوجوان زمان زیادی را با اینترنت سپری می کند انگیزه اش برای تعامل با دیگران کم شده و توانایی کمتری در حفظ دوستی های واقعی دارد. همچنین وقت کمتری را صرف صحبت با خانواده نموده احساس تنهایی و انزوا روز به روز در وی، گسترش و افسردگی در او نمودار می گردد و سلامت روان فرد به خطر می افتد به همین علت با اینکه روش های ارتباط با دیگران از طریق اینرتنت افزایش یافته و پست الکترونیک پیام های کوتاه، چت روم ها، وب و پایگاه های اینترنتی روش هایی برای گسترش و حفظ روابط اجتماعی قرار گرفته اند اما به علت استوار بودن ارتباطات در فضای سایبری بر اساس متن و بی بهره بودن از نشانه های بصری و شنیداری و عدم تعادل رو در رو از پایین سطح کیفیت برقراری ارتباط برخوردارند (قره آغاجی، 1383) . سبک زندگی در حوزه مطالعات فرهنگی به مجموعه رفتارها و الگوهای کنش هر فرد که معطوف به ابعاد هنجاری و معنایی زندگی اجتماعی باشد اطلاق می شود. طبیعی است که بر اساس چنین رویکردی سبک زندگی علاوه بر این که دلالت بر ماهیت و محتوای خاص تعاملات و کنش های اشخاص در هر جامعه دارد و مبین اغراض، نیات، معانی و تفاسیر فرد در جریان عمل روزمره است. نشان دهنده کم و کیف نظام باورها و ارزش های افراد نیز خواهد بود (فاضل قانع، 1392). رسولی و همکاران (1392) در تحقیقی تحت عنوان اعتیاد به اینترنت و اثرات ناشی از آن در بین دانش اموزان دوره متوسط شهر تهران به این نتیجه رسیدند که اثر اعتیاد بر اینترنت بر میزان دسترسی به اخبار و اطلاعات معنی دار است. همچنین اثر اعتیاد به اینترنت بر میزان دسترسی به اخبار و اطلاعات معنی دار است. همچنین اثر اعتیاد به اینترنت بر میزان شرکت در کلاس های مجازی و آموزش از راه دور نیز معنی دار است. اثر اعتیاد بر اینترنت و تغییرات فرهنگی نیز شامل شاخص های تغییر در محاوره و گفتگو پیروی از مدها نیز معنی دار است اما اثر اعتیاد بر اینترنت بر انزوای فردی آموزش مهارت های اجتماعی و افت تحصیلی رابطه معنی داری را نشان نمی دهد. بر اساس یافته های تحقیق مدل مورد استفاده 18 درصد از اثرات استفاده از اینترنت را پیش بینی کرد ماهری و همکاران (1391) در تحقیقی تحت عنوان بررسی تعیین ارتباط بین اعتیاد به اینترنت دانشجویان با وضعیت سبک زندگی آنها و تعیین تاثیر اعتیاد به اینترنت روی سلامتی دانشجویان علوم پزشکی تهران به این نتیجه رسیدند که بین اعتیاد به اینترنت و سبک زندگی سالم رابطه ای معنادار وجود دارد و افراد معتاد به اینترنت نسبت به کاربران عادی اینترنت از نظر سبک زندگی سالم در وضعیت نامطلوبی به سر می برند. همچنین افراد معتاد به اینترنت از نظر رشد روحی ، مسئولیت پذیری بهداشتی، روابط بین فردی، مدیریت استرس، فعالیت فیزیکی و تغذیه نسبت به کاربران عادی به طور معناداری نمره پایین تری کسب کرده اند.

نویسندگان

خلیل نعمت الهی

مربی ، گروه روان شناسی دانشگاه پیام نور تهران

کبری مختاری

دانشجو رشته روانشناسی دانشگاه پیام نور تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آتش پور، سید حمید(1384).مقایسه اعتیاد به اینترنت بر حسب سبک ...
  • حیدری سورشجاعی، سارا (1391). رابطه اعتیاد به اینترنت با سلامت ...
  • خسروی زهره، علیزاده صحرائی، ام هانی (1390). بررسی رابطه موجود ...
  • رسولی، محمد رضا؛ آزادمجد، افروشه (1392). اعتیاد به اینترنت و ...
  • فاضل قانع، حمید، (1392)، سبک زندگی بر اساس آموزه های ...
  • قره آغاجی، سعید (1383). مقاله اعتیاد به اینترنت. ماهنامه تربیت، ...
  • ماهری، آق بابک؛ جوینی، حمید؛ بهرامی، محمد نبی؛ صادقی، رویا ...
  • محمدی، فاطمه (1391). شبکه‌های اجتماعی اینترنتی و سبک زندگی جوانان: ...
  • محمدی زیدی، عیسی، (1390)، روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه ...
  • نمایش کامل مراجع