تاثیر پرتوتابی نور ماوراء بنفش در کاهش پوسیدگی پس از برداشت دانه آریل های انار

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 624

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ERANR01_098

تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391

چکیده مقاله:

انار یکی از میوه های شناخته شده است که کشت و کار آ در ایرا و خاورمیانه از سابقه بسیار طولانی برخوردار است. این میوه بدلیل خواص بی نویر آ در سیستم عصأی و ارزش غذایی اش معروف است. مقدار زیاد آنتوسیانین انار خواص درمانی آنرا از قأیل: ضد فشار خو خواص آنتی اکسیدانی و کاهک صدمه به کأد و جگر را افزایک داده است. در زندگی مدر امروزی استفاده از ترکیأات طأیعی بدلیل سودمندی آنها در سلامتی افراد باعث افزایک تولید و مصرف میوه های برش یافته تازه مانند دانه های انار شده است. با وجود این عملیات مکانیکی که در طی پروسه آماده سازی آنها انجام می شود باعث خسارت به بافت های میوه می شود که عمر آنها را کوتاه می سازد. در این مطالعه آزمایشی با استفاده از پرتودهی با نور ماوراء بنفک در سال 1389 در دانشگاه تهرا بمنوور افزایک میزا ماندگاری دانه های انار و کیفیت خوراکی آنها انجام شد و تیمار نور فرابنفش UV-C در 4 شدت 0،0/5،3،6 کیلوژول بر متر مربع و با 3 تکرار برای هر تیمار استفاده شد. نتایج نشا داد که تیمار فرابنفک اثر معنی داری در سطح احتمال 5 درصد بر کاهش میزا پوسیدگی قارچی و میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول دارد. پرتوتابی با نور ماورا بنفش تغییر معنی داری در میزا محتوای رطوبتی آنتوسیانین و pH شاخ رسیدگی آریل های انار نداشت. نتایج این آزمایک نشا می دهد که نور فرابنفک پتانسیل جایگزینی بجای مواد شیمیایی بشصوص قارچ کک ها را در نگهداری دانه های انار دارد.

نویسندگان

امراله نبی گل

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر گروه باغبانی ابهر

ابوالفضل اصغری

دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طایعی دانشگاه تهران، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fonseca, J. M. & Rushing, J. W. (2006). Effect of ...
  • Gonz alez-Aguilar, G. A., Zav aleta-Gatica, R. & Tiznado -Hernandez, ...
  • Mortazavi, A., Motame dzadegan, A. & Ziaolhagh, H. (2002). Nonthermal ...
  • Shishon, B. Y., Rodov, V., Jin Kim, J. & Carmeli, ...
  • Stevens, C., Khan, V. A., Lu, J. Y., Wilson, C. ...
  • نمایش کامل مراجع