بررسی بلیه خشکسالی و اثرات آن بر تولید گندم دیم و آبی مطالعه موردی استان خراسان رضوی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 734

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ERANR01_217

تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391

چکیده مقاله:

چهار اقتصادی (که به فرموده مقام معظم رهبری سال 1389 به این نام نام‌گذاری شده است) به معنی اینکه تمامی ارگان‌ها است در دست هم دهند تا با افزایش تولید مخصوصاً در بخش کشاورزی که می‌تواند محور توسعه باشد روبرو شویم. خشک‌سالی دارای انواع مختلفی می‌باشد به عنوان مثال خشک‌سالی هواشناسی، هیدرولوژی و کشاورزی می‌باشند که جهت محاسبه خشک‌سالی هر کدام دارای شاخص‌های مربوط به خود می‌باشند. جهت بررسی خشک‌سالی هواشناسی بهترین شاخص خشک‌سالی، شاخص استاندارد SPI می‌باشد. خشک‌سالی در مناطق مانند ایران که دارای اقلیم خشک و نیمه خشک هستند اثرات خسارات آن بیشتر مشهود می‌شود. هر چه شدت و گسترش خشک‌سالی ها بیشتر باشد تأثیرات آن عمیق‌تر بوده و موجب ایجاد بحران در منطقه می‌شود . خشک‌سالی یک اثرات مستقیم دارد که به خود خشکی برمی‌گردد در صورت کاهش تولیدات محصولات کشاورزی و یا کاهش تولیدات محصولات دامی می‌شود و در نهایت تهدید امنیت غذایی را به دنبال دارد ولی اثرات غیرمستقیم خشک‌سالی که با کاهش درآمد کشاورزان و مهاجرت آنان و کاهش سطح آموزش در اثر خشک‌سالی در کودکان و نوجوانان که خود اثرات سود زیادی در زندگی آینده آنان می‌گذارد. در این نوشتار عراقی به بررسی تغییرات سطح زیر کشت محصول گندم طی سال‌های 1374 الی 1388 و در صد خسارت ناشی از خشک‌سالی در این محصول و راهکارهایی جهت افزایش امنیت خواهیم پرداخت .

نویسندگان

فرشاد طهان

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

قیدی

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اداره جهاد کشاورزی خراسان رضوی. ...
  • اداره هواشناسی خراسان رضوی _ ...
  • اطلاعات آماری منتشر شده توسط وزارت نیرو. ...
  • FAO.1998. Improvement and production OF maiz , sorghum and millets.FAO ...
  • Mckee, T. B., Doesken, N. J. and Kleist, J. (1993). ...
  • Hayes, M. J. (20 _ 0). What is drought ? ...
  • نمایش کامل مراجع