بررسی تاثیر بهره برداری های مختلف اراضی در کاهش روانآب و رسوب

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,352

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESNC03_015

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1384

چکیده مقاله:

اراضی زراعی واقع در میان جنلگها و مراتع منطقه که بعضا در تملک اشخاص حقیقی می باشند از یک سو دارای رونآب و رسوب شدیدی هستند و از سوی دیگر بواسطه کاهش روز افزون بازدهی اقتصادی بهره برداران را ترغیب به گسترش حوضه نفوذ خود نموده و بعنوان کانونهای تخریب منابع طبیعی مطرح شده اند. جهت دفع این معضل ضروریست اراضی مذکور به نحوی تغییر کاربری یابند که در نتیجه آن علاوه بر رفع مسائل خاک و آب تامین اقتصادی بهره برداران را نیز بدنبال داشته تا قابلیت ترویج پیدا نمایند. یکی از علمی ترین و عملی ترین شیوه ها جایگزینی بهره برداری فعلی با استقرار درختان مثمر است طرح حاضر در این راستا به بررسی 3 گونه گردو، زیتون و توت می پردازد. این طرح در قالب بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در منطقه مینودشت به اجرا در آمد، و همچنین در هر تکرار یک پلات شاهد بعنوان مبنای مقایسه نتایج در نظر گرفته شد. در زمان اجرای طرح 56 مورد بارش به تولید روانآب و رسوب رخ داد. تحلیل داده های بدست آمده نتایج نشان داد که میزان رواآب تیمارها (توت، گردو و زیتون) با شاهد در سطح 1% اختلاف معنی دار وجود دارد ولی بین تیمار توت و گردو اختلاف معنی داری وجود ندارد وبین بلوکها اختلاف معنی داری وجود ندارد و میانگین روانآب سالهای آمار برداری در هکتار تیمار شاهد حدود دو برابر تیمارهای (توت و گردو) و یک و نیم برابر تیمار زیتون می باشد و میزان رسوب تیمارها (توت، گردو و زیتون) با شاهد در سطح 1% اختلاف معنی داری وجودد دارد و هم چنین بین تیمار زیتون با تیمارهای گردو و گردو اختلاف معنی درای وجود ندارد و میانگین رسوب سالهای آمار برداری در هکننار تیمار شاهد حدود سه برابر تیمار گردو و دو برابر تیمار توت و یک و نیم برابر تیمار زیتون می باشد.

نویسندگان

صادق عبدلی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاروزی و منابع طبیعی استان گلستان

سیدحمیدرضا قریشی راد

کارشناس مرکز تحقیقات کشاروزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امانپور، م.ت.، 1379. فرسایش و رسوب - واقعیت ها و ...
  • خسرویان، ف.، 1370. طرح درختکاری دیم با استفاده از هرز ...
  • -Aikman , G.M., AL. Mccomb and G.B Cooper, 1948. Investigation ...
  • Shikhimirov , M.G., 1979 _ Introdaction of nut trees in ...
  • نمایش کامل مراجع