تاثیر طولانی مدت آبیاری با فاضلاب شهری بر محتوای فلزات سنگین منگنز، روی وکادمیم لایه های مختلف خاک تحت جنگل کاری (کاج تهران )

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,056

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME01_088

تاریخ نمایه سازی: 9 اردیبهشت 1387

چکیده مقاله:

امروزه آلودگی خاک با فلزات سنگین به دلیل دارا بودن پتانسیل تاثیرات مضر اکولوژیکی، تبدیل به یک نگرانی بحرانی زیست محیطی شده است. فلزات سنگن به طور طبیعی در غلظت اندک در خاک ها یافت میشوند. با این وجود، در صورت افزایش غلظت آنها از حدود مجاز به دلیل ایجاد سمیت های شدید و مزمن به عنوان آلاینده خاک محسوب می شوند. در این پژوهش، جهت بررسی تاثیر طولانی مدت آبیاری با فاضلاب شهری (15 سال) بر تجمع فلزات سنگین منگنز، روی و کادمیم در لایه های مختلف خاک تحت جنگل کاری کاج تهران (Pinus eldarica Medw.) در فضای سبز شهری جنوب تهران، چهار پلات 30 × 30 متر در عرصه آبیاری شده با فاضلاب شهری و چهار پلات 30 × 30 متر در عرصه آبیاری با آب چاه به صورت تصادفی- سیستماتیک انتخاب شد. در هر یک از پلات ها، یک پروفیل خاک حفر و نمونه های خاک از سه عمق 15-0، 30-15 و 60-30 سانتی متر برداشت شد. نمونه های هم افق هر پلات پس از انتقال به آزمایشگاه و آماده سازی اولیه، (جهت تقلیل تعداد نمونه ها برای آنالیزهای دستگاهی) با هم مخلوط شدند. نتایج حاصل از تعیین غلظت فلزات سنگین منگنز (Mn)، روی (Zn) و کادمیم (Cd) نمونه های آب (فاضلاب شهری و آب چاه) و نمونه های خاک نشان داد که فاضلاب شهری و خاک آبیاری شده با آن از نظر فلزات سنگین فوق الذکر به طور معنی داری از سطوح بالاتری برخوردار می باشد. همچنین بیشترین تجمع این فلزات سنگین مربوط به عمق 15-0 سانتی متری خاک بود. مقایسه غلظت این فلزات با مقادیر استاندارد آنها در خاک و آب نشان داد که میزان روی و منگنز فاضلاب شهری از حد مجاز آب آبیاری بیشتر است اما این فلزات در خاک در محدوده های مجاز قرار دارند

نویسندگان

آزاده صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، د

مسعود طبری

دانشیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تر

جهانگیر محمدی

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده خاکشناسی، دانشگاه شهرکرد

علیرضا علی عرب

دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه ت