سرفصل ارائه مقاله: برنامه ریزی و آمایش سرزمین
سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
کد COI مقاله: ESPME03_448
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۸۹۷.۰۷ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۷ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
صدورگواهی چاپی نمایه سازی | مشاهده گواهی مقاله |
دریافت گواهی PDF مقاله |
گزارش خرابی مقاله |
سایر مقالات این مجموعه
متن کامل این مقاله دارای ۷ صفحه در فرمت PDF قابل خریداری است. شما می توانید از طریق بخش روبرو فایل PDF این مقاله را با پرداخت اینترنتی ۳۰,۰۰۰ ریال بلافاصله دریافت فرمایید
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۷ صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی وضعیت اکولوژیکی، حفاظتی و اقتصادی گونه جنگلی شمشاد
شیرزاد گرایلی - کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی مازندران- ساریاحسان رجایی - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی واکولوژی جنگل، دانشگاه تربیت مدرس
سید محمد حسینی نصر - استادیار ، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده مقاله:
جنگلها شاهکار خلقت و طبیعت و یکی از گرانبها ترین و زیباترین منابع خدادادی است و به عنوان یکی از مهمترین سامانه های حیات بخش بشر جایگاه انکارناپذیری در تامین رفاه ، آسایش و سعادتمندی جوامع بشری دارند. وجود ارزش های متعدد و متنوع اقتصادی و زیست محیطی در پیکره این منابع ارزشمند الهی ، تکیه گاه مطمئن و استواری برای تداوم و ارتقای زیست جانداران به ویژه انسان و متضمن شکوفایی حیات جوامع بشری و توسعه پایدار است. شمشاد درختی است از تیره شمشاد (Buxaceae) که بومی و انحصاری(اندمیک) جنگلهای شمال ایران می باشد. شمشاد هیرکانی جزو گونه های رلیک یا باستانی است که این صفت به عنوان یکی از شاخص های تنوع زیستی و به تعبیری میراث جهانی است. گونه ای است سایه پسند و مختص آب وهوای دریایی و در حقیقت از گونه های در حال انقراض میباشد که خطر نابودی آن در آینده نزدیک محتمل است. بهترین رویشگاه آن نیز در شمال ایران در ارتفاع 20- تا 400 متر از سطح دریای آزاد قرار دارد بنابراین جنگل شمشاد، اغلب بسیار انبوه و مرطوب است این جنگل های انبوه با خزه های مرطوب زیستگاه بسیار مناسبی برای حیات انواع گونه های دیگر گیاهی و جانوری شناخته شده و ناشناخته است. این بانک ژن بسیار غنی می تواند زمینه تحقیقات گسترده ای را فراهم آورد.بعلاوه سطح این جنگل ها پوشیده ازگیاه خاک ( هوموس ) بسیار بسیار ارزشمندی است ، خاکی که طی میلیون ها سال نقش ارزنده ای در تداوم حیات در این جنگل ها ایفا کرده است و در ایجاد اکوسیستمی که از دوران سوم زمین شناسی پایدار مانده است ،جایگاه مهمی داشته است. لذا انتظار می رود که تمامی ارگانهای مرتبط ( سازمان جنگلها، سازمان تحقیقات و دانشگاهها ) به بهبود بخشیدن و توسعه این ذخایر ارزشمند اهتمام ورزندکلیدواژهها:
گونه اندمیک، بانک ژن، جنگل شمشاد، انقراضکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-ESPME03-ESPME03_448.html
کد COI مقاله: ESPME03_448
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:گرایلی, شیرزاد؛ احسان رجایی و سید محمد حسینی نصر، ۱۳۹۲، بررسی وضعیت اکولوژیکی، حفاظتی و اقتصادی گونه جنگلی شمشاد، سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، تهران، دانشگاه تهران، https://www.civilica.com/Paper-ESPME03-ESPME03_448.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (گرایلی, شیرزاد؛ احسان رجایی و سید محمد حسینی نصر، ۱۳۹۲)
برای بار دوم به بعد: (گرایلی؛ رجایی و حسینی نصر، ۱۳۹۲)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مقایسه بانک بذر خاک توده های سوزنی برگ و پهن برگ (مطالعه موردی: پارک جنگلی چیتگر تهران)
- مقایسه بانک بذر خاک در دو عمق مختلف خاک (مطالعه موردی: پارک جنگلی چیتگر تهران)
- بررسی و مقایسه اثرات محیط زیستی به اکوسیستم جنگل توده و زادآوری دراثر عملیات بهره برداری مکانیزه و سنتی
- شناسایی مهمترین عوامل بیماریزای قارچی در گونه های مختلف شمشاد
- ارزیابی قابلیت حوضه آبخیز بابلک برای کشاورزی با استفاده از تلفیق روش GIS و AHP
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مدل سازی (مطالعه موردی: مدل تراز توده ای اضافه شده یا مدل نوع ولنوایدر)
- مدلسازی فرسایش و تولید رسوب با استفاده از مدل MPSIAC در حوزه آبخیز خرابه سنجی
- مدلسازی دیسک های بیولوژیک چرخان در تصفیه فاضلاب
- بررسی شاخص فراوانی در گلسنگ های پوسته ای صخره رست دره ارغوان، شهرستان طرقبه شاندیز
- اجرای برنامه های پیش بینی شده در طرح ارزیابی اثرات زیست محیطی صنعت سیمان اردبیل
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.