تعیین مطلوبیت زیستگاه کبک (Alectoris chukar) به روش تجزیه و تحلیل فاکتورهای آشیان اکولوژیک (مطالعه موردی: در منطقه شکار ممنوع اشکورات)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 727

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME04_168

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

ارزیابی زیستگاه حیات وحش یکی از ملزومات اساسی جهت شناخت نیازهای زیستی و فیزیکی گونه برای حفاظت می باشد. شناسایی مکانهایی که صرفا در یک زیستگاه مورد استفاده حیات وحش قرار میگیرند، ما را به شناخت پارامترهای خرد زیستگاهی مطلوب جانور رهنمون می کنند. منطقه شکار ممنوع اشکورات یکی از بهترین و امن ترین زیستگاه های این گونه در شمال ایران محسوب می شود که در شرق استان گیلان در منطقه مرزی با استان مازندران قرار دارد. این مطالعه با هدف اولویت بندی متغیرهای مهم زیستگاهی درمطلوبیت زیستگاه گونه ی کبک دراین منطقه انجام شد. متغیرهای مورد استفاده در این تحقیق شامل طبقات ارتفاعی، طبقات شیب، جهت شیب، پوشش گیاهی، نوع خاک و فاصله از روستا، جاده و منابع آب بوده است. روش تجزیه و تحلیل فاکتورهای آشیان اکولوژیک برای ارزیابی مطلوبیت زیستگاه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که مهمترین متغیرها در مطلوبیت زیستگاه گونه کبک در منطقه اشکورات شیب بالای60 درصد، ارتفاع، فاصله ازمناطق مسکونی، جاده و منابع آب می باشد.

نویسندگان

مریم رجایی شریف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه یزد،

جلیل سرهنگ زاده

استادیار، دانشگاه یزد

مرضیه مرتضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :