گردشگری باستان شناختی و رویکرد نوین در جهت شناسایی و حفاظت آثار تاریخی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 505

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESUD02_219

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

عوامل زیست محیطی نقش موثری در ایجاد محوطه های و استقرار در هر دوره زمانی دارد این عملکرد در باستان شناسی علاوه بر شناخت میزان تاثیر محیط در ایجاد هر زیستگاه میزان مطابقت زیستگاه ها با شرایط محیطی حاکم را ممکن می سازد یکی از رهیافته در مطالعات باستان شناسی مطالعه الگوهای استقرار جوامع یکجانشین و کوچرو و مشخص کردن آنها و تحلیل زیستگاهی است گردشگری در مناطق تاریخی از عوامل مهم در اقتصاد مناطق به حساب می آید مطالعات انجام شده مربوط به معرفی و بررسی صورت گرفته استقرارهای روستاهای داروند (محوطه داروی، گرتنگ، درلو) روستای چشمه کبود) کیوزورخانه روستای تلخاب، روستای زالوب (تپه پیرگه) در منطقه بیسون است مطالعات و بررسی تون در دورها عصر آهن 3، اشکانی، ایلخانی استقرارهای جوامع کوچرو و یکجانشینی در کوهپایه های منطقه بیس ، پهلوی می باشد. گردشگری ارتباط مشترکی با فعالیتهای باستان شناسی داشته و در توسعه، حفظ و احیاء آثار و یادمانهای حاصل از باستان شناسی تلاشهای فروانی نموده است در واقع گردشگری اب جذب سفر به مناطق باستانی و محوطه های کشف شده توسط باستان شناسان بهاقتصاد هر منطقه کمک می کند از طرف یگر باستان شناختی گرانبها از زندگی گذشته و آداب و رسوم آن بدست می دهد و گذشته ی بکر را بازسازی می کندو ذهن افرا جامعه را درباره ی شناخت گذشتگان منفعل می سازد.

نویسندگان

مهدی فتاحی دارنی

کارشناسی ارشد مردم شناسی مدیر گروه گردشگری مرکز علمی کاربردی میراث بیستون و مسئول بخش مردم شناسی پایگاه میراث جهانی بیستون

سلمان پرورش

کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و کارشناس بخش باستان شناسی پایگاه میراث جهانی بیستون

کامیار گودرزی

کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه شهرکرد و کارشناس معاونت میراث فرهنگی کرمانشاه

نادیا بدره ای

کارشناسی ارشد معماری و کارشناسی پایگاه میراث جهانی بیستون

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - محمدی قصریان، سیروان، 1391، مطالعه و بررسی تغییررات در ...
  • - مورتنسن، اینگه دمانت، 377 1، کوچ نشینان لرستان، ترجمه ...
  • نمایش کامل مراجع