جایگاه اخلاق در ارزیابی فناوری های سلامت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 764

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ETHICS04_051

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

ارزیابی فناوری سلامت (HTA) فرایندی چند رشته ای است که اطلاعات مربوط به مسائل پزشکی، اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی کاربرد فناوری های سلامت را به شیوه ای نظام مند، شفاف، بدون سوگیری و نیرومند خلاصه می سازد. هدف از انجام آن ایجاد آگاهی و ارائه اطلاعات به منظور تدوین سیاست های سلامت صحیح و اثربخش است که بیمار محور و به دنبال دست یابی به بهترین ارزش باشند. اگرچه ارزیابی جنبه های اخلاقی فناوری سلامت به عنوان یکی از اهدا فرایند HTA مطرح است، در عمل، ادغام این جنبه به گزارش فرایند مورد اشاره همچنان به صورت محدود صورت می گیرد. ترکیب ملاحظات اخلاقی در HTA می تواند منجر به بهبود ارتباط بین ارزیابی های فناوری مراقبت سلامت و سیاست گذاری سلامت در هر دو گروه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه شود. از این رو، مقاله حاضر بر چند نکته تمرکز یافته است: مفهوم HTA، رابطه HTA و اخلاق، مسائل اخلاقی در HTA، تحلیل اخلاقی و روش های مورد استفاده آن جهت یکپارچه سازی تجزیه و تحلیل اخلاقی در HTA.

نویسندگان

محمود عباسی

دکترای تخصصی حقوق پزشکی، مدیر گروه اخلاق پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نایب رئیس انجمن بین الم

جلال عربلو

دانشجوی دکترای سیاستگذاری سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران