بررسی سینوپتیکی پدیده گردوغبار واثرات آن بر جنگلهای بلوط دراستان ایلام بااستفاده ازتحلیل رگرسیون چند متغیره

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 447

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAES01_238

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

پدیده گردوغبار یکی از بلایایی جوی اقلیمی است که وقوع آن باعث وارد شدن خسارتهایی در زمینه زیست محیطی و بروز و تشدید بیماریهای تنفسی، قلبی، ترافیک هوایی و زمینی، گردشگری، کشاورزی و غیره می شود. کشور ما به دلیل واقع شدن در کمربند خشک و نیمه خشک جهان مکررا در معرض سیستم های گردوغباری محلی و سینوپتیکی متعددی می باشد)رسولی و همکاران: 1389و 89 (. فراوانی ، وقوع گردوغبار در یک منطقه علاوه بر شدت، سرعت باد و خشکی ذرات خاک به اندازه و قطر ذرات نیز بستگی دارد. پوشش گیاهی و نوع آن نیز در شدت وقوع گردوغبار نقش موثری بازی می کند. تراکم وساختار گیاهان دو عامل کنترل کننده اساسی در وقوع و فراوانی ، طوفانهای گردوغباری می باشند)انگلستادلر: 2001 و2 گردوغبار دراستان ایلام در سالهای اخیربه یک چالش بسیار مهم تبدیل شدهاست. ویژگی های چون فاصله نزدیک باکشور عراق، شکل طویل استان وبیش از 6۰۰ کلیومتر مرزمشترک با کشور عراق باعث شده که این استان همیشه در معرض گردوغبار قرار گیرد، البته در مناطق غربی استان بسیار شدید تر از مناطق شرقی است و این می تواند به دلیل نقش ارتفاع و پوشش گیاهی در کاهش غلظت و تراکم و جذب این پدیده باشد. هر چند که گردوغبار یک پدیده تقریبا غیر قابل کنترل است ولی حداقل می توان با شناخت جدول زمانی و محدوده دقیق آن می توان برای جلوگیری از پیامد های آن برنامه ریزی نمود، و به نوعی منطقه را درآن بازه زمانی برای مقابله و سازگاری با این پدیده آماده نمود. بنابراین شناسایی وتحلیل پدیده بسیار مخرب گردوغبار دراستان ایلام به صورت آماری هدف اصلی این تحقیق می باشد

نویسندگان

ساسان رشنوادی

کارشناس ارشد اقلیم شناسی )دانشگاه آزاد اسلامی واحدنجف آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اداره کل منابع طبیعی استان ایلام، (1387 _ 1389) بخش ...
  • حسین زاده، س _ بادهای 120 روزه سیستان، فصلنامه تحقیقات ...
  • فرج زاده، م، (1386) تکنیکهای اقلیم شناسی، چاپ اول، انتشارات ...
  • رسولی، ع، و همکاران، (1389) تحلیل روند وقوع پدیده اقلیمی ...
  • علیجانی، ب، (1376) آب و هوای ایران، انتشارات دانشگاه پیام ...
  • لشکری، ح.کیخسروی _ ق، (1387) . تحلیل آماری سینوپتیکی توفان ...
  • Engestaler, S (20 01).Dust Storm Frequencies and Their Relationships to ...
  • Nastsagdorj , L.D.Jugder, Y. Schung(2001). Analysis of dust storm observe, ...
  • نمایش کامل مراجع