نقش نشاکاری در تولید محصول پیاز خوراکی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAES01_445

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

پیاز خوراکی از سبزیهایی است که به روشهای مختلفی قابل تولید است. نشاکاری یکی از روشهایی است که مزایای خوبی برای کشاورزان دارد و امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. روش نشایی جهت افزایش بهره وری زمین زراعی بعنوان روشی نوین در تولید اینسبزی بکار می رود. در مورد تولید محصولات سالم نیز این روش از روشهای پیشتاز محسوب می شود که بدلیل مقادیر سموم و کودهایکاربردی کمتر از روشهای دیگر، امروزه بیشتر قابل توصیه است. این فن آوری نوین در تولید می تواند تولید و عملکرد اقتصادی را افزایش دهد و بهره وری زمین زراعی را بالا ببرد. جهت بررسی این موضوع آزمایشی در منطقه محمدشهر کرج در استان البرز انجام پذیرفت. در این تحقیق که طرح آماری اسپلیت پلات بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار بکار رفت، دو فاکتور آزمایشی تحت بررسی قرار گرفتند. یکی از آنها سن نشاء بعنوان فاکتور اصلی و دیگری تراکم بوته ها روی ردیف بعنوان فاکتور فرعی بود. اثرات متقابل این دو فاکتور نیز تحت بررسی قرار گرفت. صفات مهم مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج توسط ثبت داده ها و سپس عملیات تجزیه واریانس و مقایسه میانگین ها به روش دانکن و کاربرد نرم افزار MSTATC معین گردیدند. نتایج نشان دادند در سنین پایینتر و در فواصل کمتر، عملکرد بیشتر بوده است ولی قابل توصیه برای سطوح تجاری نمی باشد زیرا کیفیت محصولات کمتر بوده و بازار پسندی کمتر شده است. در مجموع می توان بین سنین مورد بررسی، 44 روزه، 44 روزه و 54 روزه، و تراکم های مورد تحقیق 4 سانتی متر 7/5سانتی متر، 10 سانتی متر 12/5سانتی متر، بهترین نتیجه و کاربردی ترین آنها، کاربرد سن 44 روزه در فاصله7/5سانتی متر می باشد، زیرا از نظر اغلب صفات بخصوص عملکرد، برترین سطوح را بخود اختصاص داده است.

نویسندگان

آذین قوامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دیگر با افزایش فاصله بوته ها به ویژه در 10 ...
  • قوامی، آذین، خدادادی، محسن، لامعی هروان، جواد، بررسی اثرات سن ...
  • M etananda-KA Fordham-R. .The effect of plant size & leaf ...
  • Leskovar, D.I. Vavrina, C. S..Onion growth & yield are influenced ...
  • Singh-B .Srivastava-JP .Study on the effects of planting geometry, bulb ...
  • نمایش کامل مراجع