بررسی چگونگی میزان تأثیر عوامل اقتصادی بر تقاضای بیمه درمان تکمیلی درصنعت بیمه (مطالعه موردی شرکت های بیمه آسیا، بیمه البرز و بیمه دانا)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,897

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAM01_456

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

چکیده مقاله:

انسان، موجودی آسیبپذیر است و همواره در زندگی در معرض خطرات متعدد از جمله بیماری قرار دارد و نمیتواند زمان بروز این گونه خطرات را پیشبینی نماید. پس بدیهی است که هر انسان محتاط، متفکر و دوراندیش این دغدغه ذهنی را دارد که خود و وابستگانش را در برابر این خطرات ایمن نماید و زمانیکه این آرامش خاطر برای او ایجاد شد کارائی او بالا میرود. از آنجا که یکی از راههای کسب این آرامش بیمه درمان تکمیلی است بنابراین میتوان نتیجه گرفت که اثر بسزایی در ارتقاء رفاه شخص و توسعه اقتصادی کشور دارد.در این مقاله، با استفاده از دادههای سری زمانی سالانه طی دوره 1388-1375، رابطه بین درآمد سرانه، نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ باسوادی و قیمت بیمه و تقاضای بیمه درمان تکمیلی (حقبیمههای دریافتی) مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون همجمعی انگل-گرنجر، برای بررسی رابطه بلند مدت بین متغیرها و تقاضای بیمه درمان تکمیلی استفاده شده است. بدین منطور آمار و اطلاعات مربوط به سه شرکت بیمه آسیا، البرز و دانا جمعآوری شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که رابطهای بلند مدت بین متغیرهای اقتصادی و تقاضای بیمه درمان تکمیلی وجود دارد.یافتههای مقاله در مجموع دلالت براین دارد که، درآمد سرانه ملی، نرخ باسوادی و قیمت بیمه با تقاضای بیمه درمان تکمیلی رابطه مثبت و معنیداری دارد، در حالی که نرخ تورم و نرخ بیکاری تأثیر معنیداری بر تقاضای بیمه درمان تکمیلی ندارند.

نویسندگان

هانیه میرزایی

کارشناسی ارشد MBA(گرایش بازاریابی

سوسن عسگرنیا

کارشناسی ارشد MBA(گرایش بازاریابی

امیر بهرامی

کارشناس ارشدمدیریت بازرگانی