ویژگی و کاربردهای آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی در صنایع لبنی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,507

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_235

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی (EC2.3.3.13) جزء آنزیم های ترانسفراز می باشد که واکنش انتقال آسیل، بین گاما کربوکسی آمید اسید آمینه گلوتامین و آمین های نوع اول از جمله گروه اپسیلون آمین لیزین در پروتئین ها را کاتالیز می کند و در نتیجه پیوندهای عرضی کوالانسی درون و بین مولکولی موجب تشکیل پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا می شود و چنین پیوندهایی می تواند ساختار و عملکرد پروتئین ها را اصلاح کنند. در نتیجه هدف از این روش بررسی کاربردهای آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی صنعت لبنیات در تولید ماست می باشد که موجب افزایش استحکام ژل، ویسکوزیته و کاهش سینرزیس می شود ترانس گلوتامیناز آنزیمی است که علاوه بر افت pH در طول تخمیر، غنی سازی پروتئین و تیمار حرارتی شیر ماست سازی نیز بر واکنش ان موثر است. در این تحقیق برای تعیین سینرزیس ، تقریبا 30 گرم از نمونه ماست در لوله های سانتریفیوژ توزین و در سانتریفیوژ یخچال دار به مدت 10 دقیقه در دمای 4 درجه سانتی گراد سانتریفیوژ گردید. سرم جدا شده از نمونه، توزین و سپس درصد سینرزیس، غلظت و اثر متقابل غلظت آنزیم و زمان نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. قابل ذکر است که pH و دمای بهینه فعالیت این آنزیم به ترتیب 6 تا 7 و 50 درجه سانتی گراد می باشد. نتایج نشان دهنده تاثیر مقادیر مختلف غلظت و اثر متقابل غلظت انزیم و زمان نگهداری بر میزان سینرزیس معنی دار (P کوچکتر مساوی 0/05) می باشد. ترانس گلوتامیناز با برقراری اتصالات عرضی بین زنجیره های پروتئین موجب کاهش اندازه ذرات شبکه پروتئینی و یکنواخت پروتئین ها در محصول و در نهایت منجر به کاهش سینرزیس گردید. با بکارگیری این آنزیم در مصرف محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی، مخصوصا ماست بدون چربی ضمن آنکه باعث حفظ کیفیت بافت محصول می شود به دلیل کاهش مصرف چربی می تواند نقش مهمی در سلامت داشته باشد.

نویسندگان

سعید فلاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، مسئول فنی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

علی اسلامی میاندهی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد مازندران، مسئول فنی شیر پگاه گیلان

سمیه باقی پور

کارشناس ارشد شیمی تجزیه از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناس تولید شیر پاستوریزه پگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lorenzen, P.C. Neve, H. Mautner, A. Schlimme, E., 2002 "Effect ...
  • Bonisch, M.P. Huss, M. Lauber, S. Kulozik, U., 2007 "Yoghurt ...
  • Jaros, D. Partschefeld, C. Henle, T. Rohm, H., 2006 "Trans ...
  • Aalami M, Leelavathi K. 2008.' Effect of trans glutaminase On ...
  • Hardeepsingh _ Anderson A. 2004. Functionality of rice flour modified ...
  • Cristina M. 2002. 'Effect of Trans glutaminase on protein Electrophoretic ...
  • Jaros T. 2006. _ Ttran sglutaminas e in dairy products ...
  • Ching-Yu sao. 2006.' Use of soy protein and trans glutaminase ...
  • نمایش کامل مراجع