بررسی اثر دمای خشک کردن (هوای داغ) بر توزیع تخلخل کف کنسانتره انار و تعیین انرژی فعالسازی آنها با استفاده از روش پردازش تصویر

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 803

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_431

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

در این مطالعه اثر دماهای مختلف خشک کردن (50، 60 و 70 درجه سانتیگراد) کف کنسانتره انار در یک خشک کن هوای داغ بر توزیع اندازه های حفرات و انرژی فعالسازی آنها مورد بررسی قرار گرفت. مواد اولیه مورد استفاده در این تحقیق شامل کنسانتره انار، صمغ عربی، سفیده تخم مرغ و مالتودکسترین بودند. تهیه کف بدین صورت بود که ابتدا بعد از تهیه محلول صمغ عربی )به مدت 18 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد) سایر مواد فرمولاسیون کف اضافه گردید و سپس در مدت زمانهای تعیین شده، توسط همزن خانگی سانی (مدل SM88) با ماکزیمم دور ( 1500 دور در دقیقه) به هم زده شد. کف تولیدی به ضخامت 3 میلیمتر درون پلیتهایی از جنس آلومینیوم ریخته شد و وارد خشک کن گردیدند. جهت بررسی توزیع تخلخل در نمونه های کف خشک شده، تصاویر با استفاده از میکروسکوپ الکترونی پویشی (SEM) با بزرگنمایی 100 × تهیه شدند. در مرحله بعد جهت کمی سازی توزیع تخلخل ساختار کف خشک شده، از نرم افزار Image J استفاده گردید. بدین ترتیب که ابتدا تصاویر تعیین مقیاس شده و بعد از تبدیل به مقیاس دودویی، آستانه گیری صورت گرفت و حفره ها با رنگ مشکی مشخص و شمارش گردیدند. ارتباط بین ضریب توزیع رطوبت و دمای خشک کردن نمونه های کف انار از طریق رابطه آرنیوس بررسی گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن نمونه های کف کنسانتره انار، از 50 تا 60 درجه سانتیگراد، افزایش اندازه حفرات مشاهده شد در حالی که در ادامه در دمای 70 درجه سانتیگراد، کاهش اندازه حفرات و تغییر الگوی توزیع تخلخل رخ داد. این نتایج حاکی از تاثیر دما و زمان خشک کردن بر ساختار کف تولیدی کنسانتره انار(اندازه و توزیع حفرات) میباشد. بررسی ضرایب نفوذ با و بدون در نظر گرفتن حفرات و همچنین محاسبه انرژی فعالسازی حاکی از نقش مهم و تعیین کننده حفرات و توزیع آنها بر پدیده انتقال جرم بود.

نویسندگان

صفیه خلیلیان

دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محبت محبی

هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mulet, A., 1994, Drying modeling and water diffusivity in carrots ...
  • Prakotmak, P., Soponronnarit, S. and Prachayaw arakorn, S. 2010). Modelling ...
  • Sansiribhan, S., Devahastin, S. and Soponronnarit, S., 2012. Generalized microstructurl ...
  • Gueven A.and Z. Hicsasmaz, 2013. Pore Structure in Food, Springer ...
  • Chen, X.D., 2007. Moisture diffusivity in food and biological materials. ...
  • Tiab, D. and Donaldson, E. C. 1996. Petrophysics: theory and ...
  • Jamali, A., Kouhila, M., Mohamed, L.A., Idimam, A. and Lamharrar, ...
  • Yiotis, A.G., Stubos, A.K., Boudouvis, A.G., T S imap anogiannis ...
  • نمایش کامل مراجع