بررسی الگوی مصرف میان وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش آموزان ابتدایی مدارس شهراردبیل

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 690

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_526

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: مصرف میان وعده غذایی مناسب نیز از اجزاء ضروری رژیم غذایی دانش آموزان می باشد .فعالیت جسمی وفکری مستلزم دریافت انرژی کافی است .به ویژه مغزبرای فعالیت خود نیاز به گلوکز دارد .پژوهش های مختلف نشان داده اند مصرف میان وعده مناسب درافزایش قدرت یادگیری و ارتقاء وضعیت تحصیلی دانش آموزان نقش دارد .از این رو، هدف از این مطالعه بررسی الگوی مصرف میان وعده و همچنین عوامل موثر بر مصرف آن ها در بین دانش آموزان شهراردبیل بود. روش کار :پژوهش حاضر به روش توصیفی - همبستگی در سال 91 بین 960 دانش آموز مدارس ابتدایی شهر اردبیل صورت گرفت .داده ها از طریق مصاحبه و پرسش نامه جمع آوری گردیدند .داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: یافته ها حاکی از آنست که 47% از دانش آموزان در ساعات حضور در مدرسه هیچ نوع خوراکی مصرف نکرده بودند وبیشترین ماده مصرفی در میان وعده کیک و بیسکویت بود که این در مناطق شمالی و جنوبی تر شهر تفاوت معنی داری داشت. نتیجه گیری :نتایج مطالعه حاضر بیانگر این است که اکثر دانش آموزان صبحانه را حذف نموده، کیک و بیسکویت های با اشکال متفاوت را برای میان وعده مصرف می کنند و ترجیح می دهند. بنابراین با توجه به اینکه در سنین مدرسه ظاهر و شکل مواد غذایی اهمیت بسزایی دارد، توصیه می گردد ضمن رعایت ارزش غذایی و نیازهای جسمانی و تغذیه ای، با ارائه مواد غذایی دراشکال متنوع و آموزش به خانواده در این خصوص،زمینه رشد هرچه بیشتر این کودکان فراهم شود.

نویسندگان

نسرین صمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

میکائیل صمدی

آموزش و پرورش اردبیل

علی نعمتی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

نسرین مهرنوش

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ KB, Park SB, Park SC, Lee D. Lee SJ ...
  • _ Klein S, Wadden T, Sugerman HJ. AGA technicl review ...
  • _ Motivala AA, Rose PA, Kim HM, Smith YR, Bartnik ...
  • _ Alberti KG, Zimmet P, Shaw J; IDF Epidemiology Task ...
  • _ Esmaillzadeh A Mirmiran P, Azizi F. Evaluation of waist ...
  • _ Report of a joint WHO/FAO expert consultatio. Diet, nutrition ...
  • _ Garrow JS. Obesity. In: Garrow JS, James WPT, Ralph ...
  • _ _ S, Mirmiran P. Dietary factors and body mass ...
  • _ Hanley AJ, Harris SB, Gittelsohn J, Wolever TM, Saksvig ...
  • نمایش کامل مراجع