آینده پژوهی گردشگری و اثرات آن بر توسعه سیستان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FRMSD01_175

تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1398

چکیده مقاله:

گردشگری، از فعالیت های مهم با پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و محیطی در شهرهاست. سیاست توسعه گردشگری، رویکردی است که شهر با تاکید بر آن می تواند ضمن افزایش منافع آن، تاثیرات منفی را به حداقل کاهش دهد. در عرصه گردشگری به ویژه برنامه ریزی جهت توسعه گردشگری پایدار؛ پرداختن به آینده و برنامه ریزی آن، جزء لاینفک فرایند برنامه ریزی و توسعه محسوب می شود. سیستان با وجود دارا بودن میراث های طبیعی و فرهنگی متنوع از دیرباز مورد بی توجهی ازلحاظ گردشگری قرارگرفته است، بنابراین هدف از انجام این تحقیق، آینده پژوهی گردشگری و اثرات آن بر توسعه منطقه سیستان با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss انجام شد و همچنین از آمار توصیفی و آمار استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون ، آزمون T دو نمونهای) فرضیات تحقیق مورد آزمون قرار گرفت. نتایج بررسی یافته های تحقیق نشان داد، بین آینده پژوهی گردشگری و توسعه محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد. بنابراین توصیه می شود به توسعه و ایجاد تاسیسات زیربنایی و خدمات رفاهی، سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل و تقویت حمل و نقل منطقه ای و همچنین نسبت به معرفی امکانات، قابلیت ها، توانمندی ها، جاذبه ها و امکانات مختلف گردشگری شهر و استان به مخاطبان داخلی و خارجی اقدام گردد.

نویسندگان

غلامرضا میری

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحدزاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.

پروین یوسفی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحدزاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.