خواص فراویژه اب پنیر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,571

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FSS02_096

تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391

چکیده مقاله:

اب پنیر یا سرم شیر بخش آبکی جدا شده از شیر است که معمولا در اثر اضافه کردن اسید ، حرارت دادن ، یا انعقاد مایه پنیری بدست می آید که مایعی زرد مایل به سبز که حاوی پروتئین و لاکتوز و موادمعدنی موجود در شیر است .همچنین از اب پنیر فراوردهایی نظیر کنستانتره پروتئینی WPC ، مشتقات پروتئین های سرم )لاکتوفرین ،لاکتوپراکسیداز(، پروتئین های کافتی )کنستانتره های پپتیدی که از نظرزیستی فعالند( ،املاح اب پنیر موجود در تراویده )پرمیت ( که از نظر نمک های کلسیم غنی هستند بدست می اید..پروتئین آب پنیر از بهترین پروتئین طبیعت و با ارزش غذایی بالا هستند که دارای ارزشبیولوژیکی بالاتری نسبت به کازئین و حتی پروتئین تخم مرغ کامل می باشند. کل ماده جامد آن معمولا 5/6 و - 6/0 وBODآن بیشتر از 00000 می باشد. چون آب پنیر دارای BOD بالا می باشد و جداسازی آن امکان پذیر نیست و از طرفی منبع بسیار مغذی از انواع پروتئین ها و کربوهیدرات و انواع متعددی از املاح است تکنولوژی فراوری بازیافت آن امری ضروری می باشد زیرا بیشترین ترکیبات شیر که دارای ویژگی فراویژه ای است، در اب پنیر)سرم( یافت می شود که باعث پائین اورنده کلسترول سرم خون، ضد ایجاد لخته، ضدفشارخون بالا، ضد التهاب ،ویژگی ضدسرطانی، ضداکسیدانی ،تحریکسیستم ایمنی می باشد . در سالهای اخیر فرایندهای تجارتی برای تولید اب پنیر و فراورده های حاصل از ان که کیفیت بالایی دارند توسعه زیاد پیدا کرده است .اولین مرحله در فرایند اب پنیر بدون توجه به نوع محصول نهایی ،جدا کردن ذرات چربی و کازئین انمی باشد. این امر موجب افزایش بازده و تولید اقتصادی گردیده و در ضمن عملیات بعدی در روی اب پنیر را اسانتر می سازد . بیشترین نحوه استفاده از اب پنیر خشک کردن ان به صورت پودر اب پنیر ، پودر اب پنیر کانی زدائی شده ، پودر اب پنیر لاکتوزدار یا بدون لاکتوز است. در اینده مسلما فراوری اب پنیر و تبدیل ان به محصولات جدید با کیفیت مناسب توسعه زیادتری یافته و از این فراورده فرعی شیر در صنعت غذایی استفاده بیشتری بعمل خواهد امد

نویسندگان

میترا ملایی پروری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم صنایع غذایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شفقی اصل، ک. توفیقی داریان، ج. شجاع الساداتی، ع. _ ...
  • -2 شاکری، م. بیرقی طوسی، ش.مرتضوی، ع. _ اثر مکملهای ...
  • ". فصلنامه علوم صنایع غذایی ایران. دوره 3.شماره 1. بهار ...
  • حسنی، ف. جوانمرد، م . گروسی، ف. _ بررسی ماندگاری ...
  • نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. جلد 6 .شماره ...
  • هراتیان، پ. سیدین اردبیلی، .قاضی زادهم. " بررسی تاثیر پودر ...
  • موسوی نسب، م . داراب زاده، ن. " تولید میکروبی ...
  • نمایش کامل مراجع