بررسی حرکات تکتونیکی بخش جنوبی گسل کازرون برازجان با استفاده از خطوط لرزه نگاری

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,219

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCI13_030

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1388

چکیده مقاله:

در مطالعات و تحقیقاتی که تا کنون از سوی دانشمندان علوم زمین صورت گرفته، وجود شکستگی‌های بزرگ در پی سنگ ایران قطعی است. با توجه به عمق زیاد پی سنگ در ایران و قرارگیری ضخامت زیادی از رسوبات بر روی آن، شناسایی و تشخیص نوع حرکات این گسل‌ها تنها از راه‌های غیرمستقیم میسر بوده است از جمله استفاده از اطلاعات مغناطیس سنجی هوایی، گرانی‌سنجی، استفاده از نقشه‌های خطوط هم ضخامت، تغییرات رخساره‌ای، بررسی‌های ساختمانی قشر رسوبی روی پی سنگ و... . گسل پی سنگی کازرون – برازجان (قطر-کازرون) از جمله شکستگی‌های بزرگی است که در جنوب ایران مرز زاگرس ساده چین خورده و فروافتادگی دزفول را تشکیل می‌دهد (C.J. Talbot & M.Alavi, 1996) (شکل 1). این شکستگی در سطح زمین به صورت یک منطقه گسلی عریض است که دو روند شمالی جنوبی و کم و بیش موازی در آن دیده می‌شود. این دو روند در مجموع به صورت دو گسل راستالغز کازرون و برازجان معرفی شده‌اند (ساجدی، 1386). مطالعاتی که پیشتر از سوی برخی از پژوهشگران انجام گرفته است. (Falcom 1974; Baker et al., 1993; Berberian, 1995; Talbot and Alavi, 1996) گسل کازرون را به عنوان گسلی راست گرد معرفی کرده است. همچنین حرکات عمودی آن در قسمت‌های مختلف مشاهده شده است (M. Sepehr and J.W. Cosgrove, 2005) . در این تحقیق سعی شده حرکات مختلف گسل و وضعیت فعالیت آن در زمان‌های گوناگون نشان داده شود. برای این منظور اطلاعات حاصل از چاه اکتشافی و خطوط لرزه‌نگاری منطقه کوه کاکی واقع در 70 کیلومتری جنوب شرقی شهر بوشهر مورد استفاده قرار گرفته است.

نویسندگان

سید حسام الدین ساجدی

اداره کل ژئوفیزیک، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ساجدی، 1386، روابط ساختاری منطقه گسلی کازرون -برازجان، اکتشاف و ...
  • مطیعی، 1372، چینه‌شناسی ایران، طرح تدوین کتاب زمین‌شناسی ایران، سازمان ...
  • مطیعی، 1374، زمین‌شناسی نفت زاگرس، طرح تدوین کتاب زمین‌شناسی ایران، ...
  • .2004; Vernant et al., 2004) گسل قشر رسوبی کازرون که ...
  • Alavi _ M., 2004, Regional stratigraphy of the Zagros Fold-Thrust ...
  • Allen, M. B., Jackson, J., and Walker, R., 2004, Late ...
  • Baker, C., Jackson J., and Priestley, K., 1993, Earthquakes On ...
  • Berberian, M., 1995, Master _ thrust faults hidden under the ...
  • Berberian, M., King G. C. P., 1981, Towards a p ...
  • Cherven, V. B., 1986, Tethys marginal sedimentary basins in western ...
  • نمایش کامل مراجع