علت عدم یکتایی در نتایج داده های لرزه ای انکساری و بهینه سازی داده ها

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,118

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCI14_188

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1388

چکیده مقاله:

داده های لرزه ای نقش مهمی را در نتایج اکتشافی پتروفیزیکی و پتروشیمیایی ایفا می نمایند. متد لرزه ای وارون که در اکتشافات ژئوفیزیکی مورد استفاده قرار میگیرد تکنیک استفاده از آنالیز ریاضی بوده که اساسا با استفاده از محاسبات داده های ثبت شده میتوان اطلاعات منبع انرژی را در یک محیط زمین شناسی مشخص نماید. برعکس در مسایل مستقیم (Forward) ساختمان درونی زمین در یک منطقه کاملا شناخته شده و داده های قبل از هر اندازه گیری را میتوان دقیقا محاسبه نمود.مدل لرزه ای وارون مزیتهای زیادی را نسبت به مدلهای قدیمی جهت بدست آوردن نتایج رقمی دارد. به عنوان مثال نیازی به داده های زیادی نمی باشد ولی با وجود این بدور از معایب نیست. یکی از این مشکلات وجود عدم یکتایی در نتایج بدست آمده می باشد. عدم یکتایی (non-uniqueness) عبارت از وجود چند پاسخ بدون در نظر گرفتن دقت مشاهدات می باشد.برای کاهش ابهام (Ambiguity) در نتایج داده های لرزه ای نیاز به شناخت چند پارامتر مهم و محاسبات صحیح لرزه ای علمی آن از جمله نحوه ارائه مدل اولیه، تغییرات جانبی سرعت، شناخت سرعت معکوس در لایه مورد نظر و یا انیزوتروپی سرعت عمودی لایه، طول موج امواج سر Head waves amplitude)) ، تصحیحات استاتیک (Static corrections)و غیره می باشد.

نویسندگان

رامین نیک روز

گروه زمین شناسی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Nikrouz, R., , 2005, Three- dimensional (3D) three- component (3C) ...
  • Oldenburg, D.W., 1984, An introduction to linear inverse theory, Trans ...
  • Palmer, D, Nikrouz, R. Spyrou, A.. 2005, Static correction for ...
  • Palmer, D. 2008, Is it time to re-engineer geotechnical seismic ...
  • نمایش کامل مراجع