بررسی تأثیر مخاطره محیطی خشکسالی بر میزان آورد رسوبی رودخانه اعلاء

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 702

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEHSD01_157

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392

چکیده مقاله:

ایران سرزمینی است خشک با نزولات جوی بسیار کم ، بطوریکه اگر میانگین بارندگی سالانه در سطح خشکی های کره ی زمین را کهحدود 860 میلیمتر تخمین زده می شود با متوسط بارندگی سالانه در ایران، که تقریبا رقمی معادل 250 میلی متر است مقایسه کنیم ،ملاحظه خواهد شد که بارندگی در ایران حتی کمتر از یک سوم متوسط بارندگی در سطح دنیاست. بنابراین باید پذیرفت که خشکی در ایران یک واقعیت اقلیمی است و این ما هستیم که باید خود را با آن سازگاری دهیم . برای زیستن در خشکی چاره کارشناخت اقلیم و سازگاری با آن است نه مقابله با آن . البته با تمام خسارت هایی که از کم آبی و خشکسالی ها عاید کشور می شودهنوز هم بر اساس معیارهای موجود ، ایران جز کشورهای کم آب دنیا محسوب نمی شود . خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی ازانواع خشکسالی بشمار می روند . کاهش جریانات سیلابی و کاهش دبی رودخانه از تبعات خشکسالی به شمار می روند که از جمله آثارآن کاهش آورد مصالح رودخانه ای می باشد . محدوده ای از رودخانه اعلاء در مجاورت شهر رامهرمز در سال های گذشته محل مناسبیبرای برداشت مصالح رودخانه ای بوده است . در چند سال اخیر ظرفیت رسوبی آن کاهش یافته است . در این تحقیق ضمن بررسیویژگی های جغرافیایی رودخانه ی اعلاء، با استفاده از شاخص درصد نرمال و بررسی شدت خشکسالی ایستگاه آب سنجی جوکنک درطول دوره ی آماری 55 ساله، به این نتیجه رسیده ایم که میان کاهش ظرفیت رسوبی رودخانه ی اعلاء در بازه بحرانی و مخاطرهمحیطی خشکسالی های اخیر ارتباط کاملاً مستقیمی وجود دارد.

نویسندگان

منیژه ظهوریان

گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

رضا برنا

گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

سیدمهدی موسویون

گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [] علیزاده، امین، 1389 _ اصول هیدرولوژی کاربردی، ص _ ...
  • برنا، رضا، عظیمی، فریده و سعیدی دهکی، ناهید، _ 1389 ...
  • کردوانی، پرویز، 1386 _ خشکسالی و راههای مقابله با آن ...
  • محمدی، حسین، 1390 _ مخاطرات جوی، ص _ 116 ...
  • موسویون، سید مهدی، 1391 . بررسی تاثیرات دوره خشکسالی اخیر ...
  • شرکت مهندسین مشاور کمندآب، 1386 . گزارش هیدرولوژی مطالعات شناخت ...
  • نمایش کامل مراجع