فیلترینگ داده های لیزر اسکنر با تکیه بر تولید DTM

محل انتشار: همایش ژئوماتیک 86
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,409

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEO86_161

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1385

چکیده مقاله:

در طول دو دهه گذشته لیزر اسکن تبدیل به یکی از قابل اعتمادترین و موثق ترین تکنیک ها در فتوگرامتری شده است. ختی برخی فتوگرامتریست ها معتقدند که لیزر اسکن ایجاد یک پارادیم را در این زمینه باعث شده است. که این به دلیل اثر قابل توجه آن روی روش هایی مثل تولید DTM یا مدل سه بعدی شهرها در فتوگرامتری می باشد. درواقع تکنیک لیزر اسکن برای تهیه DTM مناطق جنگلی به وجود امد. که البته تکنیک ها و روش های متعددی برای آن پیشنهاد شده است. همان طور که می دانیم از ویژگی های اصلی این سیستم حجم بسیار بالای داده های برداشتی آن است که نسبت به سایر روش ها در مدت زمان کوتاهتری به دست آمده است. برای کار با این داده های برداشتی آن است که نسبت به سایر روش ها در مدت زمان کوتاهتری به دست آمده است. برای کار با این داده ها یکی از فازهای مهم پردازش و کاربرد های آن فیلترینگ این داده ها می باشد. تمرکز اصلی مطالبی که در اینجا ارائه می شود بیشتر بر روی فرآیندها و الگوریتم هایی است که بدیت منظور پیشنهاد شده است. که بدین منظور و با تاکید بر روی تولید مدل های رقومی زمین یا DTM ها پس از بررسی اجمالی این روشها چند تا از آنها را به صورت مفصل تر شرح خواهیم داد. در واقع بسته به کاربردی که دیتاهای لیزر اسکن برای ما دارند الگوریتم های پردازش آنها تا حدی با هم متفاوت خواهد بود. اگر بخواهیم از داده های لیزر DTM تهیه کنیم می بایست عوارضی مثل ساختمان ها را از میان عوارض برداشت شده حذف کنیم. اما مواردی هم وجود دارند که در آنها هدف مورد نظر ما مدل سازی ساختمان ها و عوارض man made است. البته بسته به نوع بافت و پوشش منطقه هم الگوریتم ها از هم متمایر خواهند بود. علاوه بر این حذف نویز و دیتاهای ناخواسته نیز از میان این داده ها روش های خاصی را می طلبد بسته به دقتی که ما در کار خود به آن نیاز داریم نیز حجم دیتاهای مورد بررسی با هم متفاوت خواهد بود. پس از یک عامل مهم دیگر که جای بررسی خواهد داشت هم کاهش حجم داده ها لیزر در صورت نیاز خواهد بود که این بستگی به کاربرد و دقت مطلوب دارد و می بایست نوعی trade off بین این عوامل انجام شود. از این نقطه نظر نرم افزارهای پردازش داده های لیزر هم محصولات خاصی با توانایی های پردازش حجم داده های بالا و قابلیت های Visualization فوق العاده خواهد بود. این بسته های نرم افزاری توانایی پردازش ها و تفسیرهای متعدد و متفاوتی را از این داده ها به کاربران می دهند. بررسی قابلیت های این نرم افزار ها در زمینه پردازش داده های لیزر اسکن چه در نوع هوایی و چه در نوع زمینی بیش از هر زمان دیگر اهمیت داده های سازمان یافته لیزر اسکن را برای ما مشخص می کند.

کلیدواژه ها:

Dual Rank Filtering ، روش المان های محدود ، سرشکنی Robust ، فیلترینگ ، کلاسه بندی ساختمان ها و پوشش گیاهی ، لیزر اسکنر ، moment های ناوردا ، noise ، نرم افزارهای پردازش شده داده های لیزر ، مدل رقومی زمین (DTM)

نویسندگان

مسعود ورشوساز

مدیر گروه فتوگرامتری و سنجش از دور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سمیه دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Krzystek , p, 2004, FILTERING OF LASER SCANNING DATA IN ...
  • Sitholea, g , George Vosselman _ FILTERING OF AIRBORNE LASER ...
  • Lohmann , p. KOCH, A, SCHAE FFER , M _ ...
  • Vosselman. G, Two algorithms for extracting building models from raw ...
  • Axelsson _ P, Processing of laser scanner dataa Igorithms and ...
  • Bornaz . L , Rinaudo, F . TE RREST RIAL ...
  • http : I/www.te rrasol id.com last accessed at : 2005 ...
  • http : I/www.3 DLM .com last accessed at: 2005 I ...
  • نمایش کامل مراجع