ژئوشیمی و منشاء پلاژیوگرانیت ها و گابروهای موجود در افیولیت های جنوب شرق شهر بابک (کمربند نایین-بافت): با تاکیدی بر منشا آن ها

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 863

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEOCKU01_006

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

پلاژیوگرانیت و گابرو، توالی پوسته ای افیولیت ملانژهای جنوب شرق شهربابک(کمربند نایین-بافت) را تشکیل می دهند. پلاژیوگرانیت ها از نوع تونالیت و ترونجومیت و گابروها از انواع معمولی تا لوکوگابرو حضور دارند. توده نفوذی پلاژیوگرانیتی در بخش گابرویی مجموعه افیولیتی شهربابک، رخنمون داشته و بافت غالب آن ها گرانولار غیر همسان دانه و گرانوفیری است. کانی های اصلی پلاژیوگرانیت ها شامل کوارتز، پلاپیوکلاز و فلدسپار سدیک وکانی های فرعی به مقدار کمتر از10 درصد شامل آمفیبول و اوپاک است. کانی های اصلی تشکیل دهنده ی گابرو شامل، اوژیت، پلاژیوکلاز و آمفیبول هستند. بر اساس مطالعات زمین شیمیایی، پلاژیوگرانیت ها از نوع متاآلومینوس و I-type هستند و دارای ویژگی های گرانیت محیط تکتونیکی پشته میان اقیانوسی و قوس آتشفشانی هستند. الگوی عناصر نادر خاکی به هنجار شده به کندریت پلاژیوگرانیت ها، یک غنی شدگی پایین از عناصر نادر خاکی سبک همراه با الگوی تقریبا مسطح در بخش عناصر نادر خاکی سنگین را نشان می دهد. گابروها الگوی تقریبا مسطح همراه با غنی شدگی جزئی از LREE مشابه با آنچه که در پهنه ی بالای فرورانش دیده می شود، نشان می دهند. بر اساس ویژگی های ژئوشیمیایی به نظر می رسد که ماگمای سازنده پلاژیوگرانیت ها در حوضه های در حال گسترش مرتبط با پهنه بالای فرورانش و از ذوب بخشی سنگهای بازیک نظیر گابرو حاصل شده باشد.

نویسندگان

فاطمه سپیدبر

دانشجوی دکتری دانشگاه تهران