بررسی روشهای تسلیح خاکریزها با استفاده از مصالح ژئوگرید (مطالعه موردی، پل 5 دهانه 6 متری واریانت جدید رودخانه ارمغان خانه زنجان -ایران)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,063

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEOTEC01_286

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله:

استفاده از خاک های مسلح در سازه های ژئوتکنیکی مانند دیوار نگهبان و شیروانی خاکی در سالهای اخیر به سرعت گسترش پیدا کرده است.در نتیجه این گسترش، روشهای مختلفی جهت تحلیل و طراحی سازه های خاک مسلح توسعه یافتهاند. شیروانیها در بسیاری از موارد به دلایلیاز قبیل مقاومت کم خاک محل، مشخصات هندسی از قبیل شیب تند، ارتفاع زیاد خاکریزی و یا بارگذاری بر روی شیروانی ، نیاز به مقاومسازی و یا تسلیح دارند. بخشی از مطالعات بهسازی محور زنجان – قره پشتلو واقع در محدوده شمالغربی شهر زنجان، شامل احداث واریانت جدیدبر رودخانه ارمغانخانه زنجان می باشد که شامل یک پل آبرویی طاقی 5 دهانه 6 متری همراه با خاکبرداری و ترانشه های نسبتاً عمیق قبل و بعد از آن و خاکریزی 14 متری روی آن می باشد. در پژوهش حاضر نقش ژئوسنتتیکها در پایدارسازی و کاهش هزینه های اجرایی خاکریز در ارتباط باپروژه پل طاقی ارمغان خانه زنجان بررسی شده است. تحلیل پایداری به روش استاتیکی و دینامیکی بر روی خاکریز مسلح پل طاقی ارمغان خانه انجام گردید. تحلیلها به روش تنش موثر و دینامیکی غیر خطی کامل صورت گرفت. به این منظور از نرم افزار المان محدود Geoslope استفاده شد. با استفاده از روش های معمول طراحی و برنامه های کامپیوتری Geoslope و TNXSlope، آنالیزهای پایداری و رفتار خاکریز در حالت خاک غیر مسلح و مسلح شده با ژئوگرید در حین ساخت و پس از بارگذاری تحت اثر نیروهای استاتیکی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتهاست. همچنین مزایا و معایب هریک از روشها برای طرح پل طاقی موضوع بحث مورد بررسی و ارزیابی فنی - اقتصادی قرار گرفته است. در نهایتگزینه برتر از لحاظ فنی و اقتصادی برای ساخت پل طاقی ارمغان خانه ارائه شده است.

نویسندگان

محسن صالحی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان

مجید صفامهر

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان

حسین بور

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی شرکت مهندسین مشاور جامع کار سپاهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Richardson, G.N. Feger, A. and Lee, K.L; (1977), Seismic testing ...
  • Futaki, M. Ogawa, N. Sato, m. Kumada, T. and Natsume, ...
  • Soga, _ , (1995)" Kobe earthquake ", ISSMFE New, Intonation ...
  • Bathurst, R.J. and Hatami, , (1998)" Seismic response analysis of ...
  • George, K.P. and Bilal, A.M, (2000) "Finite elemet analysis of ...
  • Hatami, K.; (2003) "Seismic analysis and design reinforced soil retaining ...
  • " Reinforced earth retaining wall'" (1979), Reinforced earth technical series ...
  • , 980000, 000 3, 145, 000, 000 ...
  • , 254, 000000 2, 671, 500, 000 ...
  • نمایش کامل مراجع