بررسی استفاده از فیبرخوراکی در طعم، ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی از طریق کاربرد خمیر کرفس در فرمولاسیون پنیرسفید فراپالایش

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 818

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GHOCHANFOOD03_104

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

در این مطالعه از خمیر کرفس در بهبود طعم، ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید فراپالایش استفاده شد. افزودن خمیر گیاه کرفس به پنیر و بهینه سازی فرمولاسیون محصول باعث افزایش تنوع محصول می شود؛ بعلاوه می توان از خصوصیات دارویی این گیاه نیز بهره برد و یک محصول غذایی عملگر را به بازار مصرف لبنیات کشور معرفی کرد. در این تحقیق ابتدا به کنسانتره تولید شده با دستگاه یواف استارتر و مایه پنیر مخصوص اضافه شد و از خمیر کرفس بلانچ شده به نسبت های 0، 1، 2، 3 و 4 درصد به کنسانتره اضافه گردید. در آخرین مرحله بعد از گرمخانه گذاری، درب بندی و سردخانه گذاری آزمایشات فیزیکوشیمیایی )نمک، اسیدیته ، pH، چربی، ماده خشک، پروتئین، رنگ)، میکروبی (شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، کپک و مخمر، اشرشیاکلی، کلی فرم ها(، بافت سنجی و حسی، طی یک دوره 2 ماهه روی محصولانجام گرفت. نتایج نشان داد خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی محصول تولیدی در محدوده استاندارد ایران قرار داشت. افزایش درصد خمیر کرفس در فرمولاسیون موجب کاهش اسیدیته و سفتی بافت و افزایش pH و رطوبت محصول شد (0/05خمیر کرفس از مقبولیت بالایی نزد ارزیاب ها برخوردار بود. افزایش خمیر کرفس در پنیر، پذیرش کلی محصول را از نظر رنگ، بافت و طعم به طور معنی داری افزایش داد (0/05خمیر کرفس می توان تولید این محصول را در مقیاس صنعتی ارزیابی نمود. محصول حاوی 4 درصد خمیر کرفس به دلیل فیبر بالای موجود در آن برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم، بسیار مفید می باشد.

نویسندگان

الهه مرادیان تهرانی

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مهسا تبری

استادیار علوم وصنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

مرضیه بلندی

استادیار علوم وصنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :