ظرفیت مسئولیت پاسخگوئی نظام حسابداری و گزارشگری مالی دولت جمهوری اسلامی ایران

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,100

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GOVERNMENTALACCOUNTING01_035

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1390

چکیده مقاله:

یکی از کلیدی ترین عناصر اطلاعات که از طریق مدلهای گزارشگری مبتنی بر مسئولیت پاسخگوئی مالی در مورد فعالیتهایی از نوع دولتی فراهم نمی گردد، بهای عملیات است و منافع برنامه و خدمات از طریق عوامل مالی قابل اندازه گیری نمی باشند. با اتکاء بر این موضوع که رابطه بین فراهم کنندگان منابع مالی عمومی با کسانی که به عنوان نمایندگان مردم مسئولیت مصرف منابع را دارند یک رابطه داوطلبانه نیست وبا توجه به این موضوع که شهروندان در مواقع پرداخت مالیات یا عوارض اختیاری ندارند، لذا حق دارند با استفاده از حقوق شهروندی و حق پاسخ خواهی از نحوه مصرف منابع مالی عمومی و کارایی و اثربخشی برنامه های فوق در ارتقای سطح رفاه خویش آگاه شوند. سیستم حسابداری و گزارشگری مالی دولتی با برقرار نمودن یک جریان صحیح از طرفی دولت را با انتشار حقایق حمایت می کند و از طرف دیگر حق پاسخ خواهی شهروندان را تأمین می کند. مهمترین علتی که تغییر در مبانی حسابداری راتوجیه میکند این است که انتظارمیرود این حرکت موجب بینش بهتر و بیشتری نسبت به هزینه های دولت و آگاهی از هزینه های بالای بروکراسی در دولت که به نوبه خود منجربه دولت کارآمد میگردد شود. وقتی بحث پاسخگوئی با مفهوم درست مطرح باشد، متناسب و متوازن با مسئولیت پاسخگوئی شیوه نظارت تغییر می کند. هدف اصلی این مقاله ظرفیت مسئولیت پاسخگوئی در نظام حسابداری و گزارشگری مالی دولت جمهوری · اسلامی ایران است که باتوجه به مبانی حسابداری استفاده شده در حال حاضر( نقدی ونقدی تعدیل شده ) ونیاز گزارشگری های متنوع , مبانی استفاده شده جوابگوی نیازمندیهای پاسخ خواهان نبوده وتغییر در مبانی اندازه گیری وگزارشگری مالی دولتی به شدت احساس میگردد.

کلیدواژه ها:

مسئولیت پاسخگوئی مالی ، مسئولیت پاسخگوئی عملیاتی حسابداری ، نظام حسابداری و گزارشگری مالی ، سطوح مسئولیت پاسخگوئی ، مفهوم مسئولیت پاسخگوئی

نویسندگان

محمدصادق صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد هرمزگان

زهرا شیرزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خدامی پور، احمد و زینال ی، مهدی 'سیستم بودجه بندی ...
  • Ijri, yuji _ on the accounting - based conceptual frame- ...
  • Govermmentat accounting standards board (GASB)1967 objectives of financial reporting concepts ...
  • Robert S.kravchuk and william R.voorheers _ _ The New Governmen ...
  • نمایش کامل مراجع