تحلیل تاثیر رویکرد TOD بر ارتقاء کیفیت محیطی و بهبود دسترسی به کاربری ها و ارائه الگوی توسعه مطالعه موردی:منطقه 12 شهر مشهد

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 899

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GPACONF01_046

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

چکیده مقاله:

بافت هایی از شهر که مشکل دسترسی به حمل و نقل عمومی در آن ها احساس می شود ، عموماً بافت هایی کم تحرک و باپویایی و سرزندگی پایین می باشند که با مشکلات دیگری همچون دسترسی نامناسب به خدمات شهری ، تعاملات اجتماعیبسیار پایین ، کاهش رونق اقتصادی بافت و غیره نیز رو به رو می باشند. مجموعه این عوامل ، موجب کاهش کیفیت محیطی شده و سکونت را برای ساکنین خود با سختی همراه می سازد. در چنین شرایطی به نظر می رسد که ، رویکردی چون توسعهی حمل و نقل محور TOD می تواند راهکاری مناسب و مؤثر در جهت رفع مشکلات حاضر باشد. این نوع از توسعهضمن بهره مندی از اصول رویکردهای نوین در برنامه ریزی شهری ، می تواند گامی مؤثر در دستیابی به اصول توسعه پایدار شهری بر دارد. بدنه اصلی این رویکرد خطوط حمل و نقل عمومی است که بر جا به جایی جمعیت و خدمات تاثیر زیادی دارد [5] و می تواند با ایجاد ارتباطی قوی توسط مترو و اتوبوس ، مشکلات دسترسی را حل نموده و با افزایش جذب و تولیدسفرهای درون شهری ، تحرک و پویایی را به محدوده ببخشد و نهایتا به ارتقاء کیفیت محیطی منجر شود. هدف تحقیق ، شناسایی مشکلات ناشی از دسترسی نامناسب به حمل و نقل عمومی و تحلیل میزان تاثیر رویکرد TODبر حل این مشکلات و ارتقاء کیفیت محیطی می باشد و هدف از تحقیق نیز ، ارائه ی الگوی مناسب برای توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی و با توجه به پتانسیل ها و محدودیت های موجود در محدوده ی مطالعاتی می باشد ، لذا پژوهش حاضر درابتدا با استفاده از تکنیک SWOT این فرضیه را اثبات می کند که رویکرد توسعه حمل و نقل محور می تواند در ارتقاء کیفیتمحیطی و حل مشکلات محدوده ی مطالعاتی منطقه ۲۱ شهر مشهد مفید باشد و همچنین با در نظر گرفتن پتانسیل ها و محدودیت های موجود قابل اجرا بودن این رویکرد را در این محدوده بررسی می کند و نهایتا نقشه ی پیشنهادی خود را ، مبتنیبر حمل و نقل عمومی ، ارائه می نماید. شایان ذکر است که در گردآوری اطلاعات و داده های تحقیق از روش کتابخانه ای استفاده شده است به طوری که برایجمع آوری مفاهیم و تعاریف مربوط به رویکرد TOD و اثرات و تبعات آن بر کیفیت سکونت و تأثیر آن بر ارتقاء کیفیت محیطی از مقالات و کتب فارسی و لاتین ، استفاده شده است.

کلیدواژه ها:

الگوی توسعه حمل و نقل محور TOD ، کیفیت محیطی ، دسترسی به کاربری ها

نویسندگان

محمد دوغایی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران پردیس بین المللی کیش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :