نقش سرزندگی در ایجادتصویر ذهنی شهروندان ومیزان بهره گیری از فضای شهری (مطالعه موردی : پیاده راه خیابان جنت مشهد)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 358

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GPACONF05_030

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1396

چکیده مقاله:

در معماری و طراحی شهری توجه به نظر شهروندان یکی از مهم ترین عوامل جهت طراحی می باشد. بد ین معنی که فضا ومحیط اطراف از چه ویژگی هایی برخوردار باشند تا مردم را به خود جذب کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سرزندگی در ایجاد تصویر ذهنی شهروندان و رابطه آن با میزان بهره گیری از فضا ی شهری انجام گرفته است؛ یعنی ایجاد فضایی در شهر که شهروندان در آن به لحاظ شرا یط سن ی و جنس یتی در گستره زمانی وسیعی، در آن به فعالیت بپردازند. در این راستا برای انجام این پژوهش، پیاده راه خیابان جنت مشهد به عنوان نمونه موردی مورد مطالعه قرار گرفته است. شیوه تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی - تحلیلی می باشد و روش جمع آوری اطلاعات نیز به صورت میدانی است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه مربوط به سرزندگی و پرسشنامه مربوط به تصویر ذهنی است. برای این پژوهش سه فرض یه وجود دارد ابتدا ا ینکه ب ین سرزندگی و تصو یرذهنیهمبستگی مثبت زیادی وجود دارد و دوم اینکه ایجاد مولفه هایی چون فضای سبز، ایمنی، دسترسی و کاربر ی ها ی موجود باعث بالا بردن سرزندگی در فضا می شود و در آخر مولفه ها یی که باعث ا یجاد تصو یر ذهنی در بینشهروندان باعث بالا بردن سرزندگی در فضا نیز خواهد شد. حضور گ یاهان و آب نما، نورپر دازی مناسب، ا یمن ی عابرین از وسایل نقلیه، وجود کاربری مختلف و قابلیت دسترسی فضا به وسایل نقلیه به ترتیب بالاتر ین میانگین را دارند. این موارد خود نشان از این موضوع دارد که عوامل سرزندگی مطرح شده در پژوهش نیز همبستگی معنی داری با فضای شهری داراست و همچنین بین سرزندگی و تصویر ذهنی مطلوب شهروندان همبستگی معنی دار مثبتی وجود دارد این مقدار همبستگی بزرگ و قابل توجه است.

نویسندگان

نونا نعمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، کاشمر، ایران

الهام رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، کاشمر، ایران کارشناس ارشد مدیریت ساخت و اجرا و دانشجوی دوره تخصصی دکتریDPM

مجتبی پریشان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، کاشمر، ایران