شاخصه های موثر برگردشگری پایدار مناطق حفاظت شده با استفاده از مدل swot (نمونه موردی :پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 481

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GSCONFKH01_318

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

برای ایجاد یک توسعه ی همه جانبه و پایدار و همچنین جایگزینی منابع جدید کسب درآمد به جای منابع نفتی نیازمند استفاده از تمامی امکانات می باشیم. اکوتوریم امروزه به عنوان شکلی از توریسم پایدار شناخته شده است که در حفاظت و توسعه مشارکت دراد. محیط طبیعی، چشم اندازها، مناظر زیبا و جوامع محلی از مقدمترین جذابیتها برای توسعه اکوتوریسم شمرده میشوند. از طرفی مناطق تحت مدیریت مانند پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده به عنوان مکانی در جهت حفظ سرمایه های اکولوژیکی، مکانی برای آگاهی مردم از محیط زیست و مکانی برای دورشدن از زندگی شهری در اختیار می گذارند. همچنین به عنوان فضای سبز کلان با کاهش آلودگی هوا و آلودگی های صوتی، تعدیل درجه حرارت، جذب گرد و غبار و ... بر ویژگی ها و اکولوژی شهری تاثیر مثبت می گذارند و با پاسخگویی به نیازهای تفریحی و تفرجی مردم می تواند نقش مهمی در افزایش جذب گردشگران داشته باشند. در این بین پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو با دارا بودن ارزش زیست محیطی به دلیل تنوع زیستی و گیاهی و همچنین ارزش تاریخی به علت وجود قلعه های مربوط به عصر قاجاریه از پتانسیل ویژه ای جهت گسترش گردشگری برخوردار است.در این پژوهش با بهره گیری از جدول swot، نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید منطقه بررسی و راهبردهایی جهت گسترش پایدار گردشگری در این منطقه ارائه شده که بر اساس مطالعات کتابخانه ای و میدانی صورت گرفته است و یافته های این پژوهش نشان می دهد که این منطقه به لحاظ شرایط آب و هوایی، چشم اندازهای طبیعی، وجود قلعه های تاریخی علاوه بر جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز می تواند به عنوان یکی از قطب های توسعه پایدار گردشگری در منطقه به شمار آید.

نویسندگان

امیر گندمکار

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

زهرا السادات حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :