حمل و نقل آمونیاک

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,324

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HAZMAT01_009

تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1387

چکیده مقاله:

آمونیاک، مهمترین ترکیب هیدروژنه ازت بوده که در طبیعت از تجزیه مواد آلی ازت دار حاصل می‌گردد. این ماده، گازیست بی‌رنگ با مزه فوق‌العاده تند و زننده که اشک‌آور و خفه‌کننده نیز می‌باشد. گاز آمونیاک از هوا سبک‌تر بوده، به‌سهولت به مایع تبدیل می‌شود. آمونیاک، گازیست قابل اشتعال و حدود اشتعالش 16 تا 25 درصد حجمی گاز آمونیاک در هوا می‌باشد. حضور مواد نفتی و دیگر مواد قابل اشتعال ، خطر حریق را افزایش می‌دهند. محلول غلیظ اکسید نقره از محلول آمونیاک حل شده و تولید CNOAg می‌نماید که ماده ای شدیداً قابل انفجار است. همچنین گاز آمونیاک در اثر حرارت از 400 درجه به بالا تجزیه شده، تولید هیدروژن می‌نماید. این ماده سبب تحریکات سیستم تنفسی ، ‌پوست و چشم شده و با آسیب رساندن به ریه‌ها می شود. در اثر مواجهه با حجم زیاد این گاز می‌تواند سبب مرگ شود. در صورت تماس با آمونیاک مایع، سوختگی شدید در محل تماس ایجاد می‌گردد. آستانه مجاز مواجهه با آن 50ppm است و جهت کمکهای اولیه، قسمتهای آلوده سطح بدن را با آب و صابون شسته و چشمها را نیز با آب فراوانی شستشو داد و به پزشک مراجعه نمود. نگهداری آن در مخازن اتمسفری و در دمای کمتر از 26C º بایستی انجام شود و نبایستی تحت تاثیر مستقیم آفتاب باشند و لازم است به سیستم ضد جرقه الکتریسیته و سیستم اتصال به زمین مجهز باشند. از مخازن مسی، آلیاژهای آلومینیوم، روی ویا سطوح گالوانیزه برای نگهداری آن نبایستی استفاده نمود .آمونیاک باید در سیلندرهای استیل نگهداری و توسط تانکرهای مخصوص آن حمل گردد. باید سعی نمود از رسیدن تنشهای فیزیکی و حرارت زیاد به ظروف محتوی آمونیاک جلوگیری شود. انبار و محل نگهداری آن باید مقاوم در برابر حریق بوده و دارای سیستم اعلام و اطفاء اتوماتیک باشد. آمونیاک باید جدا از موادی چون گازهای اکسید کننده، کلر، برم، ید و اسیدها نگهداری شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

زهرا طالب زاده

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی

حسین مهدیزاده

پتروشیمی خراسان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، علیرضا(1386) نگاهی بر حوادث صنعتی جهان و شناخت خطرات ...
  • دفتر حقوقی مجلس (1383) مجموعه قوانین و مقررات حفاظت محیط ...
  • لاهیجانیان، همایون(1379) سیستم های ایمنی، مرکز انتشارات دانشگاه علم وصنعت ...
  • مختارانی (1386) مدیریت مواد زاید خطرناک، جهاد دانشگاهی صنعتی شریف ...
  • متیقنی، نیلوفر (1385) اتفاقات تاریخی در واحدهای صنعتی، شرکت ملی ...
  • Richard j. Lewis, Sr(1996) sax dangerous properties of industrial materials ...
  • نمایش کامل مراجع