ابعاد شاخص های بیمارستان ایمن در بحران و بلایا

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 603

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HBFMMED06_029

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1399

چکیده مقاله:

مقدمه:کشور ما ایران در معرض بسیاری از بلایای طبیعی و انسان ساخت قرار دارد و در این زمینه بسیار آسیب پذیر است. بیمارستان ها به عنوان مهم ترین سازمان های سلامت در فاز بازیابی بعد از وقوع بحران نقش بسیار حیاتی برای آسیب دیدگان دارند و لازمه این امر این است که بلایایی که اتفاق می افتد کمترین تاثیر را بر روی عملکرد بیمارستان بگذارد و بیمارستان در حین و بعد از وقوع آن، به ارائه خدمات ادامه دهد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی شاخص های بیمارستان ایمن در بحران و بلایا انجام گرفت روش کار: این مطالعه ی مقطعی به صورت مرور ساده در پایگاه های داده ایرانی و خارجی با کلید واژه های مرتبط انجام گرفت. جست و جو و Disaster ،Indicator ، Safe Hospital با کلید واژه های Scopus و ISI ،PubMed در پایگاه های داده خارجیانجام گرفت. همچنین در موتور جست و جوی گوگل اسکالر هم جست و جو با کلید واژه های مذکور ادامه پیدا Emergencies کرد.یافته ها:نتایج نشان داد که دسته بندی های مختلفی برای شاخص های مرتبط با بیمارستان ایمن در بلایا و بحران وجود دارد. سازه ای، غیر سازه ای، عملکردی و ساختاری ابعاد بیمارستان ایمن در بلایا به شمار می آیند بحث و نتیجه گیری:نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بیمارستان ها ،که مهم ترین سازمان های ارائه دهنده خدمات سلامت به حساب می آیند، بایستی در ابعاد مختلفی دارای آمادگی لازم باشد. در مرحله اول بیمارستان باید بتواند در مواقع بحرانی ساختمان و عملکرد خود را حفظ کند و مکان امنی برای بیماران، کارکنان و همراهان بیمار باشد. در مرحله دوم بیمارستان باید بتواند نیاز های درمانی افراد آسیب دیده از بلایا را برطرف کند و به همین دلایل وجود بیمارستان های ایمن در کشوری از قبیل ایران که با انواع مختلفی از بلایا مواجه است ضروری است. شواهد مختلفی نشان داده است که در ابعاد سازه ای بیمارستان های کشور دارای مشکلاتی هستند.

نویسندگان

هیوا میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی،گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

اکرم عزتی فرد

کارشناس واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا، ستاد شبکه بهداشت غرب تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

زهرا خطیب شهیدی

کارشناس مسئول واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا، ستاد شبکه بهداشت غرب تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.