راهکارهای رفع اندوه در آیات و روایات

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 510

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HCAQ01_046

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

زندگی ماشینی انسان معاصر، فرصت خود سازی را از او گرفته و او را به سوی فقر معنوی و بحرانی بنام بحران معنویت سوق داده استکه این نوع سبکزندگی، منشا بسیاری از بیماریهای روحی و روانی، اضطراب، استرس، افسردگی و اندوه پی در پیرا فراهم آورده است. بشر امروز با وجود پیشرفتهای علمی فراوان در زمینه های مختلف، روز به روز با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم میکند.علت انبوهش این است که میخواهد با ابزارهای کاذب، آرامش از دست رفته را بدست آورد و نتیجه اش چیزی جز یاس و اندوه نیست. او در واقع نیازهای شخصیتی خود را نشناخته و ناآگاهانه درصدد برطرف کردن این نیازها و در نتیجه قطع ارتباطبا خداستو روز به روز بر اضطراب روحی و اندوه وی افزوده می شود . به همین دلیل در کشورهای توسعه یافته، کارشناسان، پژوهشخود را متوجه نقشمعنویتدر حوزه سلامتروان کرده اند.این مقاله به روش توصیفی – تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانهای و با استناد به آیات قرآن وروایات معصومین علیهم السلام، می کوشد راه های برون رفت از غم و اندوه را از نظر علمی، اعتقادی، اخلاقی، عملی و عبادی نشان دهد. بررسیهانشان میدهد. عواملی مانند ترسو اضطراب، رویگردانی از یاد خدا، فقر، سرد بودن طبع و..... از جمله عوامل ایجاد غم واندوههستند. انسان می تواند با داشتن نیروی ایمان، اعتقادات دینی ، حسن ظن، هماهنگکردن خود با واقعیت های دنیا، شکیبایی در زندگی و.... اندوه را به شادی تبدیل کند و با گزینشزندگی هدفمند و استحکام اعتقادات مذهبی در مقابله با موقعیت های تنشزای زندگی، غم و اندوه خود را بر طرفسازد

نویسندگان

سیدعلی اکبر ربیع نتاج

دانشیار،گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه مازندران

محمد شریفی

استادیار، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه مازندران

مژگان حیدری

دانشجوی ارشد، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ ابن بابویه، محمد بن علی(1378 ق)، عیون خبار الرضا ...
  • _ کراجکی، محمد بن علی(1353 ش) معدن الجواهر و ریاضه ...
  • نمایش کامل مراجع