اثر تنش طوفان گردوغبار شبیه سازی شده بر روی باردهی فتوسنتز (ΔF/Fm´) سرعت انتقال الکترون ETR، فلاونوئیدها و ترکیبات فنلی در گیاه دارویی آویش ( Thymus vulgaris)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 735

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HERBAL03_251

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

یکی از معضلات عدیده محیط زیستی در سالهای اخیر، وقوع فراوان طوفانهای گردوغبار در مناطق غرب ایران مانند کرمانشاه و کردستان، به دلیل افزایش دمای هوا و خشکی در کشور همسایه عراق است. ازa این رو در این تحقیق تاثیر ته نشینی طوفان گردوغبار شبیه سازیشده در آزمایشگاه بر روی کلروفیل a فلورنس به عنوان یک معیار در اندازهگیری میزان توان فتوسنتزی در گیاه دارویی آویشن Thymus vulgaris مورد بررسی قرار گرفت. گیاه T. vulgaris یک گیاه دارویی بسیار معطر است که ارزش اقتصادی فراوانی نیز دارد. این گیاه برای مدت زمان دو ماه و به صورت تناوب هر هفت روز (با مقادیر 0/5، 1 و 1/5 گرم ماسه - گرد و غبار) مورد استرس قرار گرفت. پس از مدت زمان دو ماه، نتایج نشان داد که رابطه ی نسبتاً معکوسی بین میزان گردوغبار و محتوای کلروفیل گیاه وجود دارد. با پیشرفت تنش، محتوای کلروفیل a به کلروفیل b کم شد، در حالی که مقدار فلاونوئید و آنتوسیانین افزایش یافت. باردهی فتوسنتز(ΔF/Fm´) در تیمارهای اول 2% و دوم 13% کاهش معنیداری نداشت، درحالیکه در تیمار سوم 28% کاهش معنی داری را نشان داد. 0.05 >p و ANOVA سرعت انتقال الکترون ETR دارای کاهش معنیدار در هر سه تیمار به میزان 21% ، 24% و 39% در مقابل، باردهی بالقوه (Fv/Fm) در هر سه تیمار کاهش معنادار را نشان نداد. همچنین، در میزان فلاونوئید و ترکیبات فنلی تغییرات معنیداری نسبت به تاثیر گردوغبار وجود نداشت. بنابر نتایج به دست آمده در این تحقیق، گردوغبار در میزان های بالا میتواند بروی باردهی فتوسنتزی تاثیر کاهشی داشته باشد.

کلیدواژه ها:

طوفان گردوغبار ، فلاونوئید . Thymus vulgaris ، Fv/Fm ، ETR ، ΔF/Fm

نویسندگان

مهران علوی

دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، مرکز مطالعات محیط زیست دانشگاه رازی،

مظفر شریفی

دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، مرکز مطالعات محیط زیست دانشگاه رازی،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Matta, A.J. and Giai, I., 1969. Accumulation of phenol in ...
  • Genty, B., Briantais, J. M. & Baker, N. R., 1989. ...
  • Naidoo, G, & Chirkoot, D., 2004. The effects of coal ...
  • Paling, E. I., Humphries, G., McCardle, I, & Thomson, G., ...
  • نمایش کامل مراجع