بررسی اقتصادی استفاده از سلولهای فتوولتایک و بهکارگیری کلکتور خورشیدی جهت تامین نیازگرمایشی و سرمایشی در یک معماری و شرایط اقلیم خاص

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,265

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HVACCONF01_002

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

محدودیت منابع فسیلی، رشد بالای مصرف سالانه انواع انرژی در ایران، خارج شدن کشورمان از جرگه صادرکنندگان نفت از اواخر قرن حاضر و بالطبع قطع درآمدهای ناشی از صدور نفت باعث می شود که در صورت عدم برنامه ریزی و پیش بینی لازم روند توسعه کشور به طور جدی تحت تاثیر قرار بگیرد. عدم کار آیی فنی و اقتصادی مصرف انرژی و هدر رفتن قریب به 55 درصد از کل انرژی در فرآیندهای مصرف و مشکلات فزاینده زیست محیطی ناشی از آن، ضرورت مدیریت مصرف انرژی و بالا بردن بازده و بهره وری انرژی را بیش از پیش آشکار می سازد، در سالهای اخیر تلاش های فراوانی برای استفاده بهینه و اقتصادی از این انرژی در بخش ساختمان هم برای گرمایش و سرمایش صورت گرفته است. با تحلیل های انجام شده در کار حاضر در مورد امکان و چگونگی به کارگیری انرژی خورشیدی برای تامین انرژی یک هتل نمونه در استان مازندران، مشخص شد که تامین انرژی الکتریکی با سلول های فتوولتاییک با توجه به قیمت کنونی سوخت های فسیلی توجیه اقتصادی ندارد. مگر اینکه بنا به دلایل دیگری نظیر کاهش آلودگی های محیط زیست، کاهش هزینه های توسعه شبکه سراسری برق، ایجاد تنوع در سیستم تولید برق کشور، توسعه دانش و صنعت انرژی های تجدیدپذیر در کشور و ایجاد زیرساخت هایی برای آینده تامین انرژی کشور با حمایت مالی دولت انجام شود. در حال حاضر استفاده مستقیم از انرژی خورشید برای تامین مصارف گوناگون از لحاظ اقتصادی نیز توجیه پذیر است که در صورت حمایت مالی دولت و اعمال سیاست های تشویقی می توان به توسعه این بخش امیدوار بود. تامین 52% گرمایش مورد نیاز هتل با بازگشت سرمایه 6 سال و 4 ماه امکان پذیر بوده و در صورت استفاده از انرژی گرمایی اضافی سیستم خورشیدی در یک سیستم سرمایشی، امکان تامین 28.6% انرژی مورد نیاز آن فراهم می شود و دوره بازگشت سرمایه به 5 سال و 9 ماه کاهش می یابد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

صبا طوبایی بابازاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

ساناز مشهدی زاده کیوج

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

عبدالکریم فخاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

علی اصغرزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عبدالمجید حسنی، علیرضا سینا "کاهش مصرف انرژی الکتریکی با جایگزینی ...
  • Zhang X.J., Wang R.Z., A new combined adsorption- ejector refrigeration ...
  • Pridasawas W., Lundqvist P., An exergy analysis of a solar-driven ...
  • Calise F., Dentice d'Accadia M., Palombo A., Transient analysis and ...
  • Calice F., Palombo A., Vanoli L., Maximization of primary energy ...
  • Calice F., Thermo economic analysis and optimization of high efficiency ...
  • , 9 6, 5 7, 5 28, 8 49, 7 ...
  • نمایش کامل مراجع