مقایسه غلظت عناصر غذایی در گیاهان نعناع کشت شده در سیستم آکواپونیک و هیدروپونیک

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,856

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_117

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

آکواپونیک علم تلفیق تولید گیاه و ماهی در یک رابطه همزیستی است که در آن پساب ماهی به عنوان کود برای گیاه استفاده میشود. همچنین در این سیستم آب مورد استفاده ماهی نیز توسط گیاه تصفیه میشود و به استخر ماهی انتقال مییابد. این عمل برای ماهی نیز مفید است، چرا که ممکن است در اثر تجزیه بقایای این گیاهان و میکروارگانیسمها که در بستر استخر تجمع یافته مواد سمی تولید شود، در حالیکه این پساب میتواند به عنوان کود مورد استفاده گیاه قرار گیرد . در سیستم آکواپونیک دانشگاه ولیعصر )عج( رفسنجان آب مخزن پرورش ماهی پس از گذشتن از فیلترها و حذف مواد جامد وارد سینی - های کشت هیدروپونیک میشود. ریشه گیاهان درون این آب شناور بود و جهت نگهداری و استحکام گیاهان از ورقه یونولیت که روی سطح سینی شناور بود استفاده شد. در این سیستم بستر کشت به عنوان یک بیوفیلت ر عمل می کرد . باکتری های نیتریفیکاتور در بستر کشت، آمونیاک و نیتریت را که برای گیاه سمی هستند جذب کرده و آب تصفیه شده مجددا به مخزن ماهی بر میگشت. نعناع که سازگاری خوبی با سیستم آکواپونیک دارد در این سیستم کشت شد و با سیستم هیدروپونیک مقایسه گردید. اندازهگیری غلظت عناصر غذایی نشان داد که غلظت عناصر Pو Mg در برگهای گیاهان نعناع رشد یافته در سیستم آکواپونیک بیشتر از سیستم هیدروپونیک بود ولی غلظت عناصر Mn ، Fe ،K و Zn در برگهای گیاهان نعناع رشد یافته در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بود.

نویسندگان

فاطمه قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

حمیدرضا روستا

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسن

سمیه عربپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

ابراهیم رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Haug, R.T. and P.L. McCarty. 1972. Nitrification with submerged filters. ...
  • Raymond, F.F., 1997. Evaluation of recirculating aquaculture- hydroponics system. Thesis ...
  • Steve, D. 2006. Aquaponi s-Integration of Hydroponics whit Aquaculture. A ...
  • نمایش کامل مراجع