بررسی وضعیت موجود و چشم انداز کشت های گلخانه ای

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,164

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_192

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

با توجه به رشد سریع اقتصادی و فرهنگی کشور، رشد جمعیت شهرنشین، محدودیت منابع آب و خاک در اطراف شهرهای پر جمعیت، علاقه به تولید و مصرف محصولات خارج از فصل، وجود بازارهای مصرف در کشورهای همجوار، وجود نیروی جوان و تحصیل کرده بخش کشاورزی، توسعه کشت های گلخانه ای برنامه اجتناب ناپذیری به نظر میرسد. بررسی روند توسعه کشت های گلخانه ای طی سالهای 86-1380 حاکی از رشد سریع گلخانه ها در کشور میباشد به طوری که سطح کشت گلخانه ها از 3265هکتار در سال 1380 به 7272 هکتار در سال 1385افزایش یافت که افزایش بیش از د و برابر و متوسط نرخ رشد سالیانه 14/3 درصد را نشان میدهد. طبق پیش بینی های به عمل آمده با توجه به روند توسعه گلخانه ها، اهمیت و مزیت های تولید در محیط های کنترل شده و پتانسیل های فنی و اجتماعی در برنامه پنجم توسعه سطح توسعه گلخانه های زینتی و سبزی و صیفی 36509 هکتار برآورد و میزان پیش بینی تولید مجتمع های گلخانه ای در برنامه 2190552 تن در نظر گرفته شده است. با توسعه این میزان گلخانه، میزان اشتغال پیش بینی 438 هزار نفر در برنامه برآورد گردیده است. در این ارتباط لزوم تدوین برنامه جامع توسعه تولیدات گلخانه ای از الزامات اساسی می باشد تا ضمن ساماندهی تولید در گلخانهها با تدوین ضوابط و معیارهای فنی طراحی و بهره برداری از سیستمهای متنوع گلخانه ای اهداف توسعه گلخانه ها که همانا تولید با هزینه کم، محصول با کیفیت مناسب، بهره برداری بهینه از عوامل و نهاده های تولید، هزینه حمل و نقل کم، بازاریابی و راه های دسترسی مناسب به بازراهای مصرف محقق گردد

نویسندگان

اسماعیل نصراصفهانی

عضو هیئت علمی امور زراعت موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی

محبوبه نیکزادفر

کارشناس ارشد ژئومورفولوژ ی- هیدرولوژی سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزدا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • وزارت جهاد کشاورزی، 1387، برنامه راهیرد تحقیقات گلخانه، سازمان ترویج، ...
  • وزارت جهاد کشاورزی، 1387، دستورالعمل عمومی توجیه فنی، اقتصادی، اجتماعی ...
  • وزارت جهاد کشاورزی، معاونت امور تولیدات گیاهی، دفتر گل و ...
  • نمایش کامل مراجع