راهنمای بررسی و واکاوی ورود معماری غربی در معماری معاصر ایران و تاثیر آن بر بناهای آن دوره (با مطالعه موردی بناهای دوره قاجاریه در تهران)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 569

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IACUT02_003

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

هر اقتباس از معماری اروپایی در دوره قاجار به صورتهای گوناگون از جمله اقتباس برخی از عناصر تزئینی مانند نقوشسرستون ها یا نقوش تزیینی بالای سردر ورودی ها تا اقتباس از بعضی عناصر معماری مانند سنتوری ها و فرم پنجره ها وحتی در مواردی اقتباس کامل ترکیب حجمی و عناصر یک ساختمان صورت میگرفت. بنابراین تقلید از معماری اروپاییو روسی از دوره قاجار بهصورت آشکار و ملموس در ایران آغاز شد. در این مقاله ، نفوذ معماری نئوکلاسیک به ایران وچگونگی تاثیرپذیری معماری معاصر از این سبک غربی، به صورت موردی در ابنیه شهر تهران مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته است. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که در زمان ناصرالدین شاه به سبب سفرهای مکرر شاه ودرباریان به فرنگ ، کشور بتدریج از جهان شرق پا به جهان غرب گذاشته و توجه ها از لاهوت و سنت به ناسوت وغربتغییر جهت یافته و معماری غرب به عنوان نمادی از تجدد و پیشرفت وارد معماری ایران شد.

نویسندگان

عادله صابرمیمندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد محمود آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قبادیان، وحید, 1392، سبک شناسی و مبانی نظری در معماری ...
  • قبادیان، وحید، 1382، مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب، ...
  • بانی مسعود، امیر، 1389، معماری غرب (ریشه ها و مفاهیم)، ...
  • محمود حکیمی. در تاریخ معاصر ایران در دوره قاجاریه (سیاسی ...
  • نمایش کامل مراجع