پیش امکان سنجی اجرای گزینه های توسعه میان افزا در قالب ایده های کاربری های نوین شهری (نمونه موردی: منطقه 12 شهرداری تهران)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 631

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IACUT02_282

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

در شهر تهران برخی از فضاهای اطراف این خیابان های اصلی و قدیمی مراکز شهری به سبب عواملمتعددی چون عدم تمایل مالکان شهری به ارتقا و بهره وری زمین،عدم تعریف طرح های اقتصادی از سویشهرداری ها در جهت تشویق مالکان از طریق نوآوری و تعریف کاربریهای جدید شهری، عدم برنامه ریزی صحیحدر امر کاربری زمین، فقدان مدیریت یکپارچه و کل نگر شهری، نبود ضوابط شهرسازی صحیح و مدون متناسببا شرایط خاص این فضاها، کیفیت پایین شاخص های فرهنگی و اجتماعی محلات پیرامون مناطق مرکزی شهرتهران، فرسودگی کالبدی، ناهماهنگی با نیازهای امروزین شهروندان، مشکلات مربوط به نحوه مالکیت وهمچنین ابعاد بزرگ شان، نتوانسته اند همگام با سایر فضاهای جدید شهر توسعه یابند. رشد افقی شهر تهران درجند سال اخیر به موازات افزایش جمعیت، افزایش قیمت زمین و مسکن، جدایی محل کار از سکونت، هزینه بربودن خدمات رسانی به هسته های جدید شهری، ترافیک، آلودگی و کاهش سطح روابط شهروندی و محدودشدن به فضاهای شخصی، معطل ماندن فضاهای متروک، بایر و یا فرسوده در بافت های میانی شهر تهران ازجمله مواردی هستند که لزوم توسعه بافت های میانی تهران را بویژه در منطقه 12 بمنظور باززنده سازی،بهسازی و نوسازی اراضی و در نهایت بهبود شاخص های اقتصادی، اجتماعی و کالبدی را بیان می کند.معیارهای اصلی در زمینه توسعه میان افزا شامل بخش های مختلفی مانند زیرساخت های منطقه، کیفیت ساخت وساز، ویژگی های جمعتی و تراکم جمعیت در منطقه، تنوع در کاربری ها و... می باشد.مقاله حاضر نتایج مطالعات و بررسی های آماری، میدانی و می باشد که به منظور تعریف ایده ای مناسبپیشنهادی جهت ایجاد ارزش افزوده زمین در منطقه 12 شهرداری تهران انجام شده است.. با توجه به رقابتیشدن صنعت ساخت و ساز در ایران، خلق ایده ای نو مانند توسعه میان افزا، در این زمینه می تواند همچنان بااستقبال بازار مواجه شده و سود مورد انتظار سرمایه گذاران را محقق سازد. روش تحقیق در این پژوهش باتکیه بر مطالعات با روش کتابخانه ای، اسنادی و مطالعات میدانی و توزیع پرسشنامه انجام گرفته است.با توجهبه مطالعات میدانی و همچنین مطالعات اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی انجام شده سناریوهای محتملاستخراج و سپس با استفاده از اهدف کلان پروژه سناریوی محتمل انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها:

برنامه ریزی شهری درون زا ، توسعه میان افزا ، کاربری های نوین شهری

نویسندگان

مهرداد نوابخش

استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران

سیاوش پالیزیان

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احد نژاد(1392)، بررسی روند توسعه درون شهری با تاکید بر ... [مقاله ژورنالی]
  • اسدبیگی(1392)، ضرورت توسعه میان افزا در مدیریت زمین پایدار حریم ...
  • آراسته، مجتبی(1389)، گونه بندی فضاهای رها شده شهری و بررسی ...
  • رهنما، محمدرحیم(1394)، شناسایی و خوشهبندی اراضی قهوهای شهر مشهد به ...
  • سازمان عمران و بهسازی شهری، (1378)، مطالعات واسناد تدوین برنامه ...
  • فخر احمد، مهدی(1387)، برنامه ریزی توسعه درون شهری، روشها و ...
  • صرافی، مظفر، پارسی یپور، حسن(1393)، ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت ...
  • طرح ساختاری- راهبردی شهر تهران، مصوب سال .1385 ...
  • مشاور بوم سازگان(1384)، طرح تفصیلی منطقه .12 ...
  • نوفل، علیرضا(1392)، بازتوسعه زمین های قهوه ای، رهیافتی به سوی ...
  • نمایش کامل مراجع