بررسی رشد و تکثیر سلول های بنیادی پالپ دندان بر روی داربست کلاژنی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,384

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO02_045

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

امروزه مهندسی بافت در کنار سلول های بنیادی با تکیه بر سه رکن سلول، داربست و بیومولکول ها به سرعت در حال پیشرفت و ایجاد تحول در شاخه های گوناگون علم، بخصوص پزشکی می باشد. سلول های بنیادی، سلول های تمایز نیافته ای هستند که در بدن باعث ساخته شدن سلول های جدید می شوند و در قسمت های مختلف از بدن وجود دارند.درکنار سلول ها، داربست ها با ایجاد ساختارهای با فضاهای بسیار ریز را می کنند که شبیه محیط خارج سلولی بوده و شکل گیری بافت هدف و تمایز به آن را هدایت می کند که کار ایجاد سطوحی برای لنگر اندازی سلول ها می باشد. در این تحقیق، سلول های بنیادی از منطقه ی پالپ یا ریشه ی دندان عقل و شیری بدست آمد، برای استخراج و کشت سلول های بنیادی بافت نرم داخل دندان ،بعد از استریل کردن و برش دندان جدا شده و در داخل ظرف قرار گرفت. پس از چندین روز بافت به کف ظرف چسبیده و مهاجرت سلول های بنیادی آن آغاز می شود. با مشاهده ی کلونی های کف ظرف بافت ها را خارج کرده و سلول ها جهت یکنواخت سازی پاساژ داده شدند. داربست کلاژنی نیز از تاندون های دم رت استخراج گردید. جهت استخراج ابتدا بعد از قطع کردن و استریل کردن دم رت پوست دم را جدا کرده و تاندون ها را جمع آوری کرده و جهت آبگیری در داخل ایزوپروپانول قرار گرفت. بعد از آبگیری در داخل اسید استیک 0/04 نرمال حل کرده به مدت سه روز داخل آن مگنت قرار داده و مخلوط گردید. ماده ژله ای حاصل در دمای 80- قرار داده شد و به مدت 24 ساعت در داخل دستگاه فریز درایینگ قرار گرفته و در نهایت پودر سفید رنگ بدست آمد. پودر به میزان مشخص در داخل اسید استیک با همان نرمال حل شده و مخلوط حاصل در داخل سانتریفیوژ جهت جداسازی ناخالصی ها قرار داده شد. مایع بالایی بدست آمده حاوی کلاژن نوع 1 بوده و با خنثی کردن مخلوط اسیدی، داربست هیدروژل کلاژنی حاصل شد. سلول های بنیادی دندانی بر روی این داربست کلاژنی برده شد و بعد از 24 ساعت تمامی سلول ها بر روی این داربست متصل گردید. نتایج میکروسکوپی حاصل سلول های فیبروبلاستی دوکی شکل دندانی را روی داربست تایید کرد.

نویسندگان

سعیده آران

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

زهرا سعادتی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hashimoto, K., Noshiroto, M., Ohno, S., Kawamoto, T., Okamoto, T. ...
  • Sean, J., Morrioson, T and Allan, C. 2010. Stem cell ...
  • Vats, A. Tolley, N., Bishop, A., Polak, J. 2005. Embrionic ...
  • نمایش کامل مراجع